Arkadaşlarımızı Risale-i Nur'a nasıl davet etmeliyiz, sohbetlere nasıl çağırabiliriz? Yeni tanıştığımız birine ve eski dostlarımıza farklı şekilde mi Risale-i Nur anlatmalıyız?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

"Ehl-i hakikatin bir kısmı nasıl ki ism-i Vedûd'a mazhardırlar ve âzamî bir mertebede o ismin cilveleriyle, mevcudatın pencereleriyle Vâcibü'l-Vücuda bakıyorlar. Öyle de, şu hiç ender hiç olan kardeşinize, yalnız hizmet-i Kur'ân'a istihdamı hengâmında ve o hazine-i bînihayenin dellâlı olduğu bir vakitte, ism-i Rahîm ve ism-i Hakîm mazhariyetine medar bir vaziyet verilmiş. Bütün Sözler, o mazhariyetin cilveleridir. İnşâallah, o Sözler وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ اُوتِىَ خَيْرًا ['Kime hikmet verilmişse, işte ona pek çok hayır verilmiştir." (Bakara, 2/269)] sırrına mazhardırlar."(1)

"Risale-i Nur'un bir kerametidir, öküze et ve arslana ot atmaz. Öküze ot verir, arslana et verir. O arslan Hocanın en evvel İhlâs Risaleleri eline geçmiş." (2)

Yukarıdaki ve daha benzer tespitler bize gösteriyor ki, her şeyden önce şefkatle ve acıma duygusuyla hareket edilmelidir. Zaman, ortam, muhatabın durumu dikkate alınarak hareket edilmelidir. Hikmetli hareket etmek, bizim parolamız olmalıdır.

Dipnotlar:

(1) bk. Mektubat, Dördüncü Mektup.

(2) bk. Kastamonu Lahikası, (162.Mektup)

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 4.745
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yükleniyor...