"Belki hürriyet-i nisvan ve tam serbestiyetleri kadınlık şehvetini şiddetle ateşlendirdiğinden, fıtratça erkeğine galebe eder; veledi kendi suretine çekmeye sebebiyet verdiğinden..." ifadesinin tıbbi açıklaması var mıdır?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

"...Belki hürriyet-i nisvân (kadın hürriyeti) ve tam serbestiyetleri kadınlık şehvetini şiddetle ateşlendirdiğinden fıtratça erkeğine galebe eder; veledi (çocuğu) kendi sûretine çekmeye sebebiyet verdiğinden, emr-i İlâhî ile kızlar pek çok olur."(1)

Üstad burada bir hikmete binâen, ahir zamanda kız çocuğu doğumlarının daha fazla olacağını söyler.

Üstad'ın bu yorumuna ışık tutacak şöyle tıbbi bir haber de var:

"Türk-Alman Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, bundan 57 yıl önce bir erkeğin 250 milyon olan bir defadaki sperm sayısının, çevre kirliliği ve stres gibi faktörler nedeniyle 20 milyona düştüğünü açıkladı. Erkek cinsiyetini belirleyen 'Y' kromozomunun da giderek küçüldüğünü anlatan Cihat Ünlü, şunları söyledi:"

"300 milyon yıl öncesine göre 'Y' kromozomu yarı yarıya küçüldü ve üzerindeki genlerin bazıları yok oldu. Bazı uzmanların düşüncelerine göre 50 milyon yıl sonra 'Y' kromozomu diye bir şey kalmayacak, belki de erkek nesli tükenecek. Bu konuda negatif yönde bir gidiş var."(2)

Haberde, erkek cinsiyetini belirleyen “Y” kromozomunun giderek küçüldüğü ve üzerindeki genlerin bazılarının yok olduğundan söz ediliyor. Bediüzzaman ise, mezkur yorumuyla, olayın farklı bir yönüne dikkat çekiyor:

Ahir zamanda açık saçıklığın artması sebebiyle kadın şehveti baskın olacağından, fıtratça erkeğine baskın çıkar. Bu da, doğacak çocuğun kız olmasına sebep olacağından, kadın nüfusu Allah'ın emriyle artar.

Bu yorum da dikkate alındığında, dişi cinsiyeti belirleyen “X” kromozomunun, zaten giderek küçülen ve üzerindeki bazı genler yok olan “Y” kromozomuna nasıl kolaylıkla baskın çıkacağı aşikârdır.

Peygamber Efendimiz (asm)'in on beş asır önce mucizâne bir şekilde işaret ettiği, Bediüzzaman’ın daha yirminci asrın başlarındayken yorumladığı bu gerçek, bilim adamlarınca belki de henüz yeni yeni tespit ediliyor.

Böylelikle, Kur'ân'ın, Peygamberimiz (asm) hakkında “O ancak kendisine vahyolunanı söyler." (Necm, 53: 4) hükmü, bir kez daha tasdik edilmiş oluyor.

Dipnotlar:

(1) bk.Şuâlar, İkinci Makam.
(2) bk. 20.05.2007 Tarihli Akşam Gazetesi.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

Ziyaretçi (doğrulanmadı)
Çok güzel bir açıklama allah razı olsun
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
EnesKanaat
Amerika'nın bir devlet sitesinde dünyanın tüm ülkelerindeki erkek/kadın oranı beyan edilmektedir. Ve çok ilginçtir ki, 2012 yılında hürriyet-i nisvanın çok olduğu Avrupa'daki tüm ülkelerde kadın sayısının erkek sayısından fazla olduğu bu sitede belirtilmektedir. Hayırlı günler.
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
omrc07
Açık saçıklıktan en fazla etkilenenler erkekler değil mi ? Nasıl kadınların şehveti şiddetle ateşleniyor ki bu duruma zemin hazırlıyor?
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Muaz)
Kadınlarda erkekler gibi şehvet duygusuna sahiptirler. Şehveti erkeğe mahsus görmek dar bir bakış açısıdır. Erkek bu hususta biraz daha zayıf iradeli olduğu için kontrol sorunu yaşıyor o kadar.
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
omrc07
Erkeğe mahsus görmek dar deniyor fakat üstad açıklamayı erkekler üzerinden yapmamış ama cevap erkekler üzerinden verilmiş.Açık saçıklık kılığına bürünen kadınlar ve etkilenen de kadınlar.Yapılan izahlar çok mantıklı gelmedi..Tekrar bu bskış açısıyla soru izah edilebilir mi?
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Secadgr

Fıtraten şehvet erkekde daha fazla olabılır. Ahırzaman fıtnesıyle kadının şehevıyesıde artıyor . Begenılme arzusuyla kendını gosterdıkce heves daha baskınlasıyor . Tereyagı bozulsa sütün bozulmasından zıyade zarar verır hakıkatınde oldugu gıbı şefkatten zıyade şehvete itilebılıyor ,bazen fıtrat dahi bozuluyor. 

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Muaz)
Yıpranmış bir erkek daha az yıpranan bir kadın karşısında zayıf kalıyor bizce cevap gayet açık.
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.

BENZER SORULAR

Yükleniyor...