"Cenâb-ı Hak, insandan başka ziruh mahlukatına fıtri birer libas giydirdiği gibi, meydan-ı haşirde suni libaslardan üryan olarak, fakat fıtri bir libas giydirmesi, ism-i Hakîm muktezasıdır." cümlesini izah eder misiniz?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Üstad'ın, "sun’î libas"tan kastettiği şey, dünyada bir ihtiyaca binaen giydiğimiz kumaştan yapılmış elbiselerdir. Bu dünyada elbise giymemizin sebebi, sıcak ve soğuktan korunmamız ve diğer mahlukat nazarında farkımızın ortaya konulması içindir. Bu ihtiyaçlar ahiret âleminde olmayacağı için sun’î elbiselere de ihtiyaç kalmayacaktır. Bu sebeple mahşer meydanında insanlar, dünyadaki kumaşlardan yapılmış elbiseleri giymeyecekler, üryan, yani çıplak olacaklar.

Yalnız, Allah nasıl diğer mahluklarına fıtri bir elbise giydiriyor ise, insana da fıtri bir elbise giydirmesi onun hikmetinin bir muktezasıdır. Elbette bu fıtri elbise tıpkı cild ve deri gibi insanın bedenine yakışan ve rahatsızlık vermeyen güzel bir elbise olacaktır. Bu, Allah’ın hikmetinin şanındandır.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Okunma sayısı : 5.903
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

isahalim
"Cenâb-ı Hak, insandan başka ZİRUH mahlûkatına fıtrî birer libas giydirdiği gibi.." cümlesine göre CİNLERİN, meleklerin, ruhanilerinde mi elbiselerinin var olduğunu anlayacağız?
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Muaz)
Elbette cinlerin, melek ve ruhanilerin kendilerine uygun bir libası var.
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.

BENZER SORULAR

Yükleniyor...