Deccal'in yalancı cehennem ve cenneti var mı?
Değerli Kardeşimiz;
Deccal'in iktidarını kullanarak kurduğu yalancı cennet ve cehennemleri olacaktır. Yani Deccal'in, dünya şartları müvacehesinde nefisleri kendine çeken ve meftun eden bir yapmacık cennet ve yine nefisleri korkutan, yapmacık bir cehennemi andıran iki silahı olacaktır. Bu iki silahı, hakimiyetini sağlamlaştırmak ve devam ettirmek için sık sık kullanacaktır.
"Yalancı cennet ve cehennem nasıl olacaktır?" sorusuna ise Üstadımız şu cevabı veriyor;
"Hükûmet dairesinde karşı karşıya kurulan ve birbirine bakan vaziyette bulunan hapishane ile lise mektebi, 'Biri hûri ve gılmanın çirkin bir taklidi, diğeri azap ve zindan suretine girecek.' diye bir işarettir."(1)
Deccal hapishaneleri, kendine karşı olanlar için birer azap ve işkence yerine çevirecek ve yine hapishanelerin yakınlarına kurduracağı lise mektepleri ile de nefisperestleri kendine celbedecektir. Liselerde kız ve erkekler bir arada kalacak ve nefisleri meftun eden gayrimeşru ortamlar oluşturulacaktır. Bu iki silah sayesinde nice insanları kendine bağlayacaktır.
(1) bk. Şualar, Beşinci Şua, İkinci Makam.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yorumlar
Risalei Nur mesleği tahkik ve ispat mesleğidir. Kaynağı ve delili olmayan şeylerel itibar etmiyoruz.