Raviler neden zaman konusunda ihtilaf ediyorlar? Huzur-u Nebevi'de işitilen bir ses ile ilgili Nurlarda geçen rivayetlerde üç farklı süre verilmektedir!..
Cevap
Değerli Kardeşimiz;
Buradaki farklılık hadisin farklı olduğu değil, rivayetin farklı olduğudur. Bu farklılık, vuku bulan mucizeye bir zarar vermediği gibi, aksine, onu te’yid etmektedir. Süre farklı olsa da, ittifak edilen bir şey vardır ki, o da, yaşanan hâdisenin gerçek olduğudur. Raviler her ne kadar süreyi vermede ihtilaf etmişlerse de, mu’cizenin vuku bulduğunda ittifak etmişlerdir.
Verilen sürelerin farklı olması da gayet normaldır; aynı zaman dilimi kişiden kişiye değişebilir. Kimi için uzun ve sıkıcı olan bir zaman dilimi, başkası için gayet kısa ve çok hızlı geçebiilir. Herkes hissettiği zaman dilimini yazmıştır.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yazar:
Kategorileri:
Okunma sayısı : 3.188