"Bu zamanda Nurlarla hizmet-i imaniye, her tarafta ilanatla ve muhtaç olanların nazar-ı dikkatlerini celb etmekle olur." İzah eder misiniz?
- Günümüze bakan cihetiyle izah eder misiniz? Bu konuda neler yapılabilir?
Değerli Kardeşimiz;
Risale-i Nurlar, bu zamanın insanlarının manevi yaralarına ilaç hükmünde olduğu için, onları yaralı ve hastalıklı insanlara ulaştırmak, her Nur talebesinin asli vazifesi olmalıdır. Nasıl ki pandemi zamanında bir insanın elinde bir aşı veya önleyici bir ilaç olsaydı, bunu herkese ulaştırmaya dinen ve kanunen vazifesi olurdu. Aynen onun gibi, Nur talebeleri bu asrın en büyük hastalığı olan imansızlık ve isyankârlık hastalıklarına karşı en tesirli ilaç olan Risaleleri ulaştırma vazifesi hem şerefli hem de mesuliyetli bir vazifedir.
Risale-i Nur'un ekmek ve su mesabesinde olan iman hakikatlerini muhtaç gönüllere ulaştırmak ve onların dikkatlerini Risale-i Nur üstüne çekmek, Nur talebelerinin en büyük vazifesi ve en önemli görevidir.
Bu görev, insanları Risale-i Nurların okunup talim edildiği Nur dershanelerine götürmek şeklinde olabilir.
Günlük hayatımızda etrafımızdaki insanlara uygun bir dille anlatmak şeklinde olur. Uygun bir zamanda uygun bir zeminde küçük izahlar ve dersler yapılabilir.
Radyo, televizyon, gazete, sosyal medya, web siteleri gibi araçları kullanarak Risale-i Nur'u ilan ve neşr edebiliriz. Tabi herkes imkânı ve gücü nispetinde bunu yapabilir.
Her Nur talebesi etrafındaki her insana mutlaka Risale-i Nur'u duyurmak ve tanıtmak ile mükelleftir. Bir Nur talebesinin akrabaları, arkadaşları, komşuları Risale-i Nur'u hiç duymamış ve tanımamış ise bu o Nur talebesinin bir noksanlığı bir ayıbı olarak değerlendirilebilir.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü