145
İçerikler
-
Biz de Üstad gibi, "Ecel birdir tagayyür etmez." diyerek, kendimizi muhafazaya çalışmadan hareket edebilir miyiz?
-
"Biz, imanı kurtarmak ve Kur'âna hizmet için, Mekke'de olsam da buraya gelmek lâzımdı." Türkçe dil kaidelerine uymayan bir cümle yapısı var burada, izah eder misiniz?
-
"Mekke’de olsam da buraya gelmek lâzımdı. Çünkü, en ziyade burada ihtiyaç var." İzah eder misiniz?
-
"Milletin imanına ve saadetine hizmet için burada kalmaya -Kur’ân’dan aldığım dersle- karar verdim ve vermişiz." Kur'an'dan aldığım dersle, demesini nasıl anlamalıyız?
-
"İnsanların hürmet ve ihtiramından ve şahsımıza ait hüsn-ü zan ve ikram ve tahsinlerinden mesleğimiz itibarıyla cidden kaçıyoruz." Hizmetteki kardeşlerimiz için de geçerli mi?
-
"Bazı köylerine gitmeme müsaadekâr bir iş’ar burada olsa, münasip olur." Üstad'ın bu talebi karşılanmış mı, muhatap kimdir?