On Birinci Nükte
İçerikler
-
"Risale-i Nur talebeleri, Risale-i Nur'un dâiresi hâricinde nur aramamalı ve aramaz." ifadesini devamıyla izah eder misiniz?
-
"Risale-i Nur’un penceresinden ışık veren mânevî güneşe bedel bir lâmbayı bulur, belki güneşi kaybeder." Risale-i Nur harici eserleri okumak sadakatsizlik olur mu?
-
"Dâireye girmeden evvel bulduğu şeyhi, her fert o şeyhini, mürşidini, dâirede dahi muhâfaza edebilir. Fakat şeyhi olmayan, dâireye girdikten sonra,.." İzah eder misiniz?
-
"Hem Risale-i Nur'un dairesi çok geniştir; şakirdleri pek çoktur. Harice kaçanları aramaz, ehemmiyet vermez, belki daha içine almaz. Her insanda bir kalb var. Bir kalb ise, hem dairede hem hariçte olamaz." Bu ifadeleri nasıl anlamalıyız?
-
"Hâriçteki irşâda hevesli zâtlar, Risale-i Nur'un şâkirtleriyle meşgul olmamalı. Çünkü üç cihetle zarar görmeleri muhtemeldir." İzah eder misiniz, üç zarardan kastedilen mana ne olabilir?