"Adalet-i İlâhiye, İslâmiyete ihanet eden mimsiz medeniyete öyle bir azâb-ı mânevî vermiş ki..." Üstad, ihanet diyor, onlar zaten İslam’a düşman değiller mi? İhanet dosta yapılmaz mı?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

İkinci Dünya Savaşı Avrupa’nın bir kâbusudur. Malum, Avrupa sanayileşme ve aydınlanma sürecinde emperyalist bir ruh ile sadece Müslümanlara değil, bütün dünyaya çok acılar yaşatmış ve ızdırablar çektirmiştir. Elbette bunun ahiretten başka dünyada da bir hesabının görülmesi gerekiyordu ki, Birinci ve İkinci Dünya harpleri bu hesabın acı ve elim bir tablosudur.

Avrupa, emperyalist saiklerle kurduğu mimsiz medeniyetini, İkinci Dünya Harbi'nde taş üstünde taş kalmayacak bir şekilde kaybetmiştir. Milyonlarca insanını kaybetmiş, kalanlar da dünyanın dehşetli ve azaplı yüzüne şahid olmuşlardır.

Küfür, fısk, zulüm, sömürü gibi şeyler esasında ihanet ve alçaklıktır. İhaneti sadece dostun dosta yaptığı fenalık olarak anlamak dar bir bakış açısı olur. İhanetin çok şubeleri vardır ki, en büyük ihanet küfür ve zulümdür.

Avrupa küfür ve zulüm mefkûresi ile İslam’a hücum etmiştir ki, bu ihanetin ta kendisidir. İnsan imana ve ibadete uygun bir fıtrat ile yaratılmış iken, küfür ve zulümlere sapması ve iman ve ibadeti düşman addetmesi ihanetin en büyüğüdür, diye anlamak gerekir.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 4.963
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

BENZER SORULAR

Yükleniyor...