Risale-i Nur derslerine gidip gelirken, "Cemaatçi" deyip dışlanıyoruz, bunlara karşı yaklaşımımız nasıl olmalıdır?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Bizim insanlarımızda maalesef okumak ve araştırmak melekesi yoktur. Her şeyi kulaktan duyma bilgilerle veya televizyondan izlediğimiz programlar ile yargılayıp değerlendiriyoruz. Bu sebeple müsbet hareket eden ve tamir vazifesi ile vazifeli olan Nur Talebelerinin işi çok zor ve meşakkatlidir.

Avam insanlar, işin özüne ve derinliğine göre değil, işin suretine göre hareket ediyorlar. Bu sebeple bizim en büyük vazifemiz; suret ve görüntüyü anlatmak değil, işin özünü ve hakikatini anlatmak olmalıdır. Yani cemaatin ve Üstad'ın ismini değil, davasını, gayesini, Risale-i Nurların mahiyetini ve hakikatini anlatmamız gerekir. Yoksa menfi manada yerleşmiş önyargıları parçalamamız mümkün olmaz.

Kişilerin cemaatlere karşı soğukluğu hatta düşman olmaları, medya ve dinsiz komitelerin propagandasının bir mahsulüdür. Burada bize düşen vazife, bu önyargıları, hakikatleri muhtaç gönüllere ulaştırmak sureti ile parçalamak şeklinde olmalıdır. Yani Risale-i Nurların ve cemaatin suret ve isminden değil, muhteva ve hakikatlerinden bahsederek o önyargıları yerle bir etmeliyiz. Ondan sonra zaten insanlar yanıldıklarını ve aldatıldıklarını göreceklerdir.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Okunma sayısı : 3.272
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yükleniyor...