Üçüncü Nükte
İçerikler
-
"Ruhu cesedine, kalbi nefsine, aklı midesine hâkim olsa ve lezzeti şükür için istese..." ifadelerini açar mısınız?
-
"Ve o kuvve-i zâikayı taşıyan lisanı şükürde istimal etmek için leziz taamları tercih edebilir." Leziz taamların şükür için yenmesi nasıl olur, bunlara nefis karışmaz mı?
-
Abdulkadir Geylani Hazretlerinin, tavuğu Allah'ın izniyle diriltmesi ile ruhumuzu cesedimize, kalbimizi nefsimize, aklımızı midemize hakim etme arasındaki ilişkiyi açıklar mısınız?
-
İktisat Risalesi'nde zaruri ihtiyaçlar yemek, giymek ve barınmak olarak geçiyor. Sair şeyler de hacat-ı gayri zaruriye olarak nitelendiriliyor. Otomobil, telefon, halı gibi ev eşyalarının durumu nedir? Nur Talebesi bu düsturları nasıl anlayıp yaşamalı?
-
Kuvve-i zâika için; "Ehl-i gaflet ve ruhen terakki etmeyen ve şükür mesleğinde ileri gitmeyen insanlar için bir kapıcı hükmündedir." deniliyor. Ruhen terakki edenler için de kapıcı hükmünde değil mi?
-
Mesela pahalı bir otomobil fakir için lüks iken, bir iş adamı o arabanın üretimini yapacaktır... İsraf ve iktisatta ölçümüz ne olmalıdır? Üretim ve tüketimde durum değişir mi? Konu hakkında Risale destekli bilgi verir misiniz?
-
Risalede geçen, "Gavs-ı Âzam (k.s.) Şeyh Geylânî'nin tavuğu diriltmesi" hadisesi, şirk değil midir?
-
Ruh, kalp ve aklın irtibatını, birbirini nasıl etkilediğini, bunların nefis ve şeytanla alakalarını hangi risalelerde bulabilirim?