Yirmi Sekizinci Lem'anın Birinci Meselesi
İçerikler
-
"Bir âlem-i mânâda Hazret-i İmam-ı Ali’nin (r.a.) ilminden sordum..." cümlesini izah eder misiniz?
-
Üstadımızın Celcelutiye'de okumayıp atladığı malum kısımları okumamızın bize bir mahzuru olur mu? “Vefka ait” ne demektir?
-
"Nur şakirdlerinin en sıkıntılı bir zamanına ve o zamanda 'Sekine' tabir edilen İsm-i A’zamı, yetmiş bir âyet ile yüz yetmiş bir defa daimî vird eden..." Buradaki yetmiş bir ayet hangileridir?
-
"171 defa okuduğum Esma-i Sitte ile beraber 71 âyeti 24 saatte 19 defa okuyarak yekûnü 1353, hem bir cihette 1341 eder ki,.." Acaba 171 defa okunan ve 71 ayet nedir?
-
"19 âyet ism-i Âzam ile beraber 19 defa daimî okunur. Ve âyetlerin tekrâratının hurufatının adedi 6666. Ayât-ı Kur’âniyeye tevafuk ediyor..." Buradaki hesaplama nasıl yapılmıştır?
-
"Fâtiha-i Şerifenin tekerrür-ü nuzûlü için, iki olsa yine tam tamına tevafuk ediyor." Fatiha iki defa mı indirilmiştir? Öyle ise, neden Kur'an'da bir defa geçiyor?
-
"On beş emare-i kaviye ile bize baktığı ve teselli verdiği..." Gavs-ı Âzam'ın Üstad Hazretlerine olan 15 kavi emaresi nedir?
-
''Ben ilmin şehriyim, Ali onun kapısıdır.'' hadîsini nasıl anlamalıyız? İlmin şehri ve ilmin kapısı ne manaya geliyor?
-
Hz. Ali için kullanılan, "Hem madem âhir zamanda gelen hadiselere karşı Kur’ân ve Âl-i Beyt cihetinde herkesten ziyade alâkadardır." cümlesini izah eder misiniz?
-
"Yüz yetmiş bir defa Sekine ve İsm-i Âzam denilen Esma-i Sitte-i Meşhureyi bin üç yüz mükerrer âyetle okuyan..." Burada Sekine mi 171 defa okunacak, yoksa ism-i azam mı?