"Bir kalemle beş yüz nüsha" tabiri ile neşredilen duadaki kalem, Hüsrev Ağabey'in kalemi midir? Teksir makinası ile basılan Osmanlıca eserler mi duaya sebep?
Değerli Kardeşimiz;
Bu dua her kitabın arkasına Üstadımızın yazdırdığı duadır:
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
يَا اَللهُ - يَا رَحْمٰنُ - يَا رَحِيمُ - يَا فَرْدُ - يَا حَىُّ -
يَا قَيُّومُ - يَا حَكَمُ - يَا عَدْلُ - يَا قُدُّوسُ"İsm-i Âzamın hakkına ve Kur’ân-ı Mu’cizü’l-Beyânın hürmetine ve Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın şerefine, bu mecmuayı bastıranları ve mübarek yardımcılarını Cennetü’l-Firdevste saadet-i ebediyeye mazhar eyle. Âmin. Ve hizmet-i imaniye ve Kur’âniyede daima muvaffak eyle. Âmin. Ve defter-i hasenatlarına, Sözler mecmuasının herbir harfine mukabil, bin hasene yazdır. Âmin. Ve nurların neşrinde sebat ve devam ve ihlâs ihsan eyle. Âmin."
"Yâ Erhamerrâhimîn! Umum Risale-i Nur şakirtlerini iki cihanda mes’ut eyle. Âmin. İnsî ve cinnî şeytanların şerlerinden muhafaza eyle. Âmin. Ve bu âciz ve biçare Said’in kusuratını affeyle. Âmin.
Umum Nur şakirtleri namına
Said Nursî"(1)
Burada geçen "Bu zat, dokuz on sene zarfında dört yüz risale kadar dikkatli ve tevafuklu olarak Risale-i Nur'dan yazdığı gibi"(2) ifadesi açıkça Hüsrev Ağabey'den bahsetmektedir. Burada herhangi bir tevil veya tabire ihtiyaç bırakmadan açık ve net bir ifade mevcuttur.
Dipnotlar:
(1) bk. Sözler, Konferans'dan Sonra.
(2) bk. Kastamonu Lahikası, 73. Mektup.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yorumlar