"Bu mübarek aylarda benim gibi dünyadan küsmüş bir biçareyi ahiret zararına gayet ehemmiyetsiz dünya işleriyle meşgul etmeye mecbur etmeyiniz." İzah eder misiniz?
Değerli Kardeşimiz;
"İkincisi: İnsaniyet namına sizden isterim ki, ta bayrama kadar benim yüzümü dünyaya çevirmeyiniz. Ben sizi düşünmediğim gibi, siz dahi beni unutunuz. Bu mübarek aylarda benim gibi dünyadan küsmüş bir biçareyi ahiret zararına gayet ehemmiyetsiz dünya işleriyle meşgul etmeye mecbur etmeyiniz." (Emirdağ Lahikası-I, 117. Mektup: Emirdağ Zabıtasıyla Bir Hasbihâl)
Üstad'ımız kendisiyle lüzumsuz uğraşan ve her bir vesileyle onu dünyayı düşünmeye sevk eden ehl-i dünyayı ve zındıkayı bu cümlelerle ikaz ediyor. "İnsaniyet namına" diyerek, insanlığın icabını yapınız diyor. "Ben sizi düşünmekten uzak durduğum gibi, siz de beni düşünmeyin ki, bu mübarek ayların fazilet ve sevaplarından istifade edebileyim" mealinde ehli dünyaya bir sesleniş ve serzeniştir.
Üç ayların ne kadar mühim ve bereketli olduğunu Üstad'ımızın bu ifadelerinden anlıyoruz. Aklı başında her insan bu bereketli ve bire yüz sevap yazılan aylarda lüzumsuz dünyevi işler ile meşgul olmaz, bütün vakti bu ayları değerlendirmekte geçer. Özellikle dünyadan küsmüş dünya ile ilgisi kesilmiş kimseler için bu aylar çok kıymetli ve çok bereketlidir.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü