"Musa Aleyhisselâm'ın asasına karşı kemâl-i şevk ile inşikak edip on iki gözünden on iki çeşme akıtan taşa işaret etmekle,.." On iki çeşmenin bizim manevi âlemimize bakan cephesi ne olabilir?
Cevap
Değerli Kardeşimiz;
Nasıl ki, Hz. Musa’ın (as) asası, hem o zaman kâfirlerinin sihir ve büyüsünü bozup yutmuş hem de bir taşa vurmak ile on iki ayrı çeşmenin akmasına vesile olmuş ise, Risale-i Nur'un muhtelif risalelerinden derlenen Asa-yı Musa da bu asrın bütün batıl fikirlerini çürütmüş, yerle bir etmiştir.
Risale-i Nur'u bu dehşetli asırda çok ehemmiyetli kılan en önemli sebep, Cenab-ı Hakk’ın varlığına ve birliğine delil olan tevhid mührünü her bir mahluk üstünde göstermesidir.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yazar:
Kategorileri:
Okunma sayısı : 3.725
Yorumlar
12 rakamı Kur'an da geçen bir rakamdır Hazreti Musa (as) asası ile taşa vurduğunda on iki su gözü açılıyor on iki Yahudi kabilesi için.