Başka cemaatlere giden; ama Risaleleri de düzenli okuyup istifade edenler de Nur talebesi olabilir mi?
Değerli Kardeşimiz;
Önemli olan Risale-i Nurlardan istifade edip imanımızı kurtarmamızdır. Risale-i Nurlar umumun malıdır, yani bütün insanlığın ve Müslümanların istifade etmesi gereken bir iman tefsiridir. Bu sebeple hangi meslek ve meşrepten olursa olsun, herkes Risale-i Nurları okumak ve bu zamanın dinsizlik cereyanından kendini kurtarmak ile mükelleftir.
İnsanın bir meslek ve meşrep üstünde sebat edip orada devam etmesi, terbiye ve feyiz açısından daha verimlidir. Lakin iki mesleğe de olan muhabbet ve ilgi, birisini birisine feda ettirmeyi gerektirmez. Madem her ikisinden de vazgeçmek istenmiyor, o zaman her ikisini de muhafaza etmek en tutarlı yoldur.
Yani Nur talebeliği açısından farklı bir meslekte gitmeye mani teşkil eden bir durum yoktur. Nitekim Üstad Hazretlerinin talebeleri içinde ehli tasavvuf olanlar da vardı ve mesleklerini muhafaza edenler de olmuştur. Üstad Hazretleri böyle talebelerine çift kanatlı demiştir.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yorumlar
Üstadın çift kanatlı dediği kişiler, hem tarikat ehli hem de risalei nur talebesi, böyle iki kanatla gitmek tek kanatla gitmekten daha üstün mü daha iyi mi?