"Kur’an için sahibü’l-yed, taraf-ı İlahidir." ne demektir? İnkârcılar için de böyle midir? Onlar delil ve isbata bakmadan, Kur'an'ı Allah kelamı olarak görmüyorlardı?
Değerli Kardeşimiz;
Taraflar insan ile Allah, ortada duran mal da Kur’an gibi bir harika olunca, aklı olan her insanda bu malın sahibinin kimin olduğu konusunda küçük de olsa bir kanaat hasıl olur.
Allah’a ait bir şeye bir insanın sahiplik iddiasında bulunması nasıl muazzam bir fark ise, bütün kitaplardan farkı da bir nazarda anlaşılabilen bir kitabın da bir insana ait olamayacağı çok aşikârdır.
Mesela: Mekke müşrikleri içinde Kur’an’a hayran olanlar var ve bunun taklidinin mümkün olmadığını da itiraf ediyorlar. Bu da gösteriyor ki Kur’an başlı başına bir mucizedir ve bunu imansız nazarlar da görebiliyor.
"Kur’an Allah’ın bir kitabıdır." demek, Kur’an’ın ince manalarını ve harika mucizelerini görebilmek için gereklidir. Yoksa ilahi bir kitap olduğu kabul edilmeden Kur’an mucizeleri hiç anlaşılmaz demek değildir. Şayet öyle olsa idi Mekke müşrikleri ya da tarafsız bir nazarla Kur’an’a teslim olanların, onun mu’cize bir kitap olduğuna iman ya da itiraf etmesi mümkün olmazdı.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü