Risale-i Nur'u anlamadığını, kelimelerin kendisine çok yabancı geldiğini ifade eden birine karşı ne yapmalı?
Değerli Kardeşimiz;
Bu asırda imanımızı tahkiki ve sarsılmaz yapmanın en kolay ve kestirme çaresi, şüphesiz Risaleleri dikkatle ve anlayarak okumaktır. Buna delil ise, bu eserleri okuyarak imanlarını kurtarıp veya tahkiki yapan yüzbinlerce, muhtelif sınıf insanlarıdır. Maddi mikropların her tarafa yayılması gibi, şüphe ve tereddüt mikropları da her tarafa yayılma istidadı göstermektedir. Taklidi bir imanın bu manevi mikroplara karşı mukavemet göstermesi çok zorlaşmıştır.
Risaleleri anlamak için neler yapılabilir?
1. Bulunduğumuz yerde, risaleleri okuyan insanlarla mutlaka tanışmak ve sohbet ortamına katılmaktır. Bu ortam, başta risalelerin anlaşılması olmak üzere bize çok şeyi kazandıracaktır. Manevi ve temiz bir atmosferde farkında olmadan çok faydalı şeyleri öğrendiğimizi ve yine farkında olmadan bunları yaşadığımızı anlayacağız.
2. Anlayamadığımız yerleri sormak, yanlış ise düzeltmek, doğru ise onaylama imkanı bulmuş olacağız.
3. Sırasıyla; Küçük Sözler, İman ve Küfür Muvazeneleri, Büyük Sözler, Tarihçe-i Hayat'ın ilk kısmı, Lem'alar. Mektubat, Şualar vs. şeklinde bir sıralama takip edilebilir. Ancak daha çok ihtiyaç duyduğumuz risaleleri daha fazla okuyabiliriz. Bazı risaleler üzerinde daha fazla yoğunlaşabiliriz. Vaktimiz nisbetinde okuma miktarımızı belirleyerek sistemli bir şekilde yapılan okumaların daha istifadeli olduğu tespit edilmiştir.
4. Külliyatı iki defa kelime çalışması yaparak bitirmenizi tavsiye ederiz..
Birisiyle yeni tanıştığınızı düşünelim; o insana hemen sırlarınızı verir misiniz? Veya onun sırlarını vermesini bekleyebilir misiniz? Risale-i Nurlar da aynen öyle. Biz onunla ne kadar samimi olursak, onu ne kadar seversek, dost olursak; o kadar kendini ve sırlarını bize açacaktır ümidindeyiz inşallah...
İlave bilgi için tıklayınız:
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü