"Risale-i Nur'un şahs-ı mânevîsi namına onlara dedim." Risale-i Nur'dan medet istemek ne demektir? Üstadımızın Risale-i Nur'un şahs-ı manevîsi adına konuşması nasıl oluyor?
Değerli Kardeşimiz;
Buradaki "medet" tâbiri, "Risale-i Nur eczanesinde bizim manevî hastalıklarımızı tedavi edecek bir ilaç var mı?" manasında kullanılmaktadır.
Evet, Risale-i Nurlar bu asrın manevî yaralarına tedavi edecek ve merhem olacak Kur’ânî bir eczanedir.
"Meded"in diğer bir manası yardım etmektir ki, Üstad Hazretleri bu asrın manen hasta ve perişan insanlarını Kur’ân’dan aldığı Risale-i Nurlarla tedavi ediyor, onların imdadına koşuyor.
"Meded"in diğer manası da muhtaç gönüllere manevî himmet etmek ve onların manevî imdadına koşmaktır ki, Üstad Hazretleri bu asrın en büyük bir mürşidi ve manevî tabibi olması sıfatıyla meded ediyor.
“Mugis” “Muin” ve “Hâdi” Allah’tır. Hidayet Allah’ın elindedir, medet ondandır. Peygamberler, âlimler ve evliyalar hepsi birer vesiledirler. Ağacı meyveye, arıyı bala vesile eden Allah, bu büyük zâtları da hidayete vesile etmiş ve insanlığın imdadına göndermiştir.
Üstat Hazretleri bu zamanın şahsiyet ve enaniyet zamanı olmadığını, bu sebeple iman ve Kur’ân hizmetini de Risale-i Nur'un şahs-ı manevisinin üslendiğini beyan eder. Bu şahs-ı manevî bütün Nur talebelerini içine alan bir şirket-i maneviyedir.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü