"En azim bir münacattır." gibi ifadelerdeki "en", bilinen manası ile zirveyi mi ifade ediyor? Yoksa "çok büyük, en büyüklerden sayılan" gibi manaları mı ifade ediyor?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

"Hazret-i Yunus ibni Mettâ Alâ Nebiyyinâ ve Aleyhissalâtü Vesselâmın münacatı, en azim bir münacattır ve en mühim bir vesile-i icabe-i duadır..." (Lem'alar, Birinci Lem'a)

Buradaki “en” ifadesini "çok büyük" ya da "en büyüklerden" şeklinde anlamak daha doğru olur. Çünkü Hazreti Peygamber (asm)'in ve diğer ulü'l-azm olan peygamberlerin dua ve ubudiyeti Hazreti Yunus (as)’in dua ve ubudiyetinden daha büyük, daha geniş ve daha tesirli olabilir.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

Zeyneppy

Bir münacat nasıl vesile-i icabe-i dua olabiliyor?

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Muaz)

“Hazret-i Yunus ibni Mettâ Alâ Nebiyyinâ ve Aleyhissalâtü Vesselâmın münacatı, en azîm bir münacattır ve en mühim bir vesile-i icabe-i duadır.”

Peygamberlerin duaları sıradan insanların duaları ile aynı ve eşit değildir onların duaları hem öz hem tesirli hem makbul hem de Allah tarafından kabul görmüş olduğu için bu dualarla dua etmek dualarımızın kabulünü kolaylaştırır.

Allah peygamberlerin bu dualarını kitabında zikrederek bu dualardan memnun ve razı olduğunu ilan edip bizim de bu dualarla dua etmemizi tavsiye ediyor. Bu tavsiye ortada iken peygamber duaları ile dua etmemek enayilik olur.

Duamızın kabul edilmesini istiyor isek Peygamberlerin ağızları ve duaları ile dua etmeliyiz. Çünkü Peygamberler her konuda insanların rehberi ve modelidir.

Denize atılmış, büyük bir balık onu yutmuş. Deniz fırtınalı ve gece dağdağalı ve karanlık ve her taraftan ümit kesik bir vaziyette, لاَۤ اِلٰهَ اِلاَّۤ اَنْتَ سُبْحَانَكَ اِنِّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ münâcâtı, ona sür’aten vasıta-i necat olmuştur.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.

BENZER SORULAR

Yükleniyor...