"İşârâtü’l-İ’câz’ın bir sahifesine dikkat ettik; satırların başında bütün hurûfât ikişer ikişer olup, harika bir intizamla hurufatın vaz edildiğini gördük..." İzah eder misiniz?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

"Evet, Kur’an’dan tereşşuh eden İşaratü’l-İ’caz ve Risale-i Haşir’de kat’î bir işaret hissettim. Emsalleri bulunsun, bulunmasın bence bir keramet-i Kur’aniyedir. İşaratü’l-İ’caz’ın bir sahifesine dikkat ettik, satırların başında bütün hurufat ikişer ikişer olup hârika bir intizam ile hurufatın vaz’edildiğini gördük. Onuncu Söz’de medar-ı tevafuk 3, 4, 5, 6 rakamları, her birisi on üçte ittifakları; o on üçün de Altıncı ve Sekizinci, mahrem Dördüncü Remizlerde mühim bir esrar anahtarı olduğunu gördük. Bunda şüphemiz kalmadı ki kâğıt üzerinde daima kalacak bir keramet-i Kur’aniyedir, bir ikram-ı İlahîdir ve doğrudan doğruya, risalenin ve iman-ı haşrin tasdikine bir imza telakki ettik..."(1)

İşaratü'l-İcaz ve Onuncu Söz'ün ilk matbu nüshalarında Üstadımız satır başlarında ve sonlarındaki harfleri saymış. Her sayfada bunları not almış. Kitabın tamamında da bu adetlerin tevafuklarını Rumuzat-ı Semaniye'de anlatıyor. Rumuzat-ı Semaniye yakında Envar Neşriyat'ta neşredilecek. Orada daha tafsilatlı görülebilir.

Sizin sorduğunuz parçada İşaratü'l-İcaz'da satır başlarındaki harflerin ikişer geldikleri sayfa ile Onuncu Söz'ün sayfalarında satır başındaki eliflerin 4 ve 5 adetlerinin bütün kitapta 13 defa olduğuna dair notların sayfalarını misal olarak aşağıda arz ediyoruz.

(1) bk. Barla Lâhikası, 131. Mektup.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 1.206
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

Ziyaretçi

Allah razı olsun 

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.

BENZER SORULAR

Yükleniyor...