Kendinden küçüklere abi deyip, benden küçüklerin bana ismimle hitap etmeleri konusunda nasıl düşünmeli ve davranmalıyım?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Bizler doğru olanı yapmakla mükellefiz. Başkalarına sadece güzel örnek olmakla mükellefiz. Bizler sadece kendimizden mükellefiz. Başkalarını terbiye etmeye gücümüz yetmez. Yapılan yanlışları veya yapılması gereken doğruları bazen derslerde veya mütalaalarda da bahsedebiliriz.

Lakin en müessir yol, bizim doğruyu yapmamız ve hüsnümisal olmaya gayret etmemizdir. Üstad'ımız "Nefsini ıslah etmeyen başkasını ıslah edemez." diyerek bu konuya açıklık getirmiştir. Risalelerde de bu konuda, Üstad'ımızın bizzat kendi nefsine yaptığı ateşin hitabelerden çoklukla misaller vardır.

İlave bilgi için tıklayınız:

- Nefsi Susturan Hakikatler! (Video).

- "Nâsa hüsn-ü kabul ettirmek,.. Tavırlar ve vaziyetler, hodfuruşluk ve riya sayılmaz." Mesela nasıl tavırlar? Olduğu gibi görünse daha iyi olmaz mı, İslam'ı tebliğ ve temsil, riya sayılır mı?

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 359
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

karolin

Kendinden küçük bir insana sosyal hayatta abi demek, karşı tarafın egosunu şişiriyor. Narsisti var vs. Sanki sosyal ortamda uygun düşmüyor. Zillet oluyor. 

Dersane gibi yerlerde "abi" demenin bir amacı olsa gerek, bu amaç nedir? 

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Mehmet Selim)
Aynı gaye etrafında toplanmış kişilerin muhabbetine vesile olacak her türlü meşru ve güzel vaziyetler uygulanmalıdır. Selam vermek bunların başında gelir. Ayrıca birbirlerine iltifat eden kişilerin muhabbet ve samimiyetlerini de artıran birbirlerine "ağabey" diye hitap etmeler güzel bir hasenedir. 
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.

BENZER SORULAR

Yükleniyor...