"Ondan evvel, zamanına pek yakın, yalnız yedi Muhammed ismi var, başka yoktur. O yedi adamın hiçbir cihetle 'Muslih-i Emin' tabirine liyakatleri yoktur." İzah eder misiniz?
Değerli Kardeşimiz;
"Muhammed", ismi birçok defalar hamdüsena olunmuş, tekrar tekrar övülmüş; birçok güzel huylara sahip manalarına gelmektedir.
"Muhammed"; Hz. Peygamber (asm)'in isimlerindendir. Dedesi Abdülmuttalib tarafından, Allah ve kulları övsün niyetiyle bu ad konulmuştur. Kur'an'da dört yerde zikredilmiştir.
Peygamber Efendimizin (asm) dedelerinde bu isim kullanılmamıştır. Ancak o dönemde bu ismi kullanan başka insanlar olmuştur. Yani Muhammed ismi ilk olarak ve sadece Peygamber Efendimize (asm) konulmuş diye bir kaide bulunmuyor.
Üstad Hazretleri bu ifadeleri ile bu hakikate işaret etmiş oluyor. Ama bu isme hakkı ile liyakati olan tek insan Resul-i Ekrem Efendimiz (asm)'dir.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü