On Altıncı İşaret
İçerikler
-
Allah, Kur'an-ı Kerim'i belağatlı ve yedi büyük vecihle göndermiştir ve muarazaya imkân tanımamıştır; diğer mukaddes kitapların da böyle muaraza edilemeyecek cihetleri var mıdır?
-
Tevrat, İncil ve Zebur için kullanılan, "Kur’ân gibi i’câzları olmadığından... Hem bazı nâdanların ve bazı ehl-i garazın tahrifatı da ilâve edildi… O kitaplarda tahrifat, tağyirat çoğaldı..." cümlelerini izah eder misiniz?
-
Hüseyin-i Cisri kitabında Nübüvvet-i Ahmediyyeye dair yüz on mu, yüz on dört mü işaret bulmuş?
-
On Dokuzuncu Mektub'ta yer alan ve Tevrat, İncil ve Zebur'da geçtiği bildirilen ayetler yanlış mı?
-
Risaletin delillerinde; "Ben gidiyorum, tâ size Faraklit gelsin. Yani, Ahmed gelsin." kısmı eksik alınmış; ayetin devamında "Babama gidiyorum." ifadesi var ki; kesinlikle tahrif olmuştur. Üstad tahrif edilen yerden niye almış olabilir?
-
On Dokuzuncu Mektub'ta geçen; İncil ve Tevrat’tan iktibaslarda sayfalar verilmiş, fakat çoğu tutmuyor, bunun sebebi ne olabilir?
-
"Kudsîlerin bayrakları beraberindedir. Ve onun sağındadır." İzah eder misiniz?
-
"Eş'iya Peygamberin kitabı, Mişail namı ile müsemma Mihail Peygamberin kitabında,.." derken, başka kitaplardan bahsedilmektedir. Bunun kaynağını öğrenebilir miyiz?
-
"Ve padişahlar ona secde ve inkıyad edeler..." Cümlesini izah eder misiniz, bilhassa secde ifadesini nasıl anlamalıyız?
-
"Artık sizinle çok söyleşmem. Zira bu Âlemin Reisi geliyor. Ve bende onun nesnesi asla yoktur." Buradaki "nesne"den kasıt nedir?
-
"Ahmed Aleyhissalâtü Vesselâm, İsa Aleyhisselâmı Yahudilerin müthiş tekzibinden ve müthiş iftiralarından ve dinini müthiş tahrifattan kurtarmak,.." Yahudiler Efendimizi kabul etmiyorlar ki, izah eder misiniz?
-
"Kuss ibni Sâide ki,.. Risalet-i Ahmediyeyi şu şiirle ilân ediyor... Kâ’b ibni Lüeyy, nübüvvet-i Ahmediyeyi (a.s.m.) ilham eseri olarak şöyle ilân etmiş..." Bu gibi zatlar Efendimizin gönderileceğini nereden biliyorlardı?
-
"İlham-ı Rabbânî ile gaibden haber veren bu âriflerden sonra, gaibden ruh ve cin vasıtasıyla haber veren kâhinler,.." Ruhlarla muhabere kurulabiliyor mu? Ruhlardan gelecek hakkında bilgi alınabiliyor mu?
-
"Hem kâhinler gibi, hâtif denilen şahsı görünmeyen ve sesi işitilen cinnîler,.." Kâhinlerin ve hatiflerin İslamiyet'ten önce Allah’ın izniyle gaybden haber verdiği söylenebilir mi? Hatifler, cinlerden veya meleklerden farklı mıdır?
-
"Ondan evvel, zamanına pek yakın, yalnız yedi Muhammed ismi var, başka yoktur. O yedi adamın hiçbir cihetle 'Muslih-i Emin' tabirine liyakatleri yoktur." Muhammed ismi ilk olarak Peygamberimize verilmemiş, öyle mi?
-
"Kisra'nın Eyvanı ve Şerefesi" ne mânada kullanılmıştır?
-
Sava Denizi ve İstahrabad hakkında bilgi verir misiniz?
-
"Hiçbir vakit Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm açlık ve susuzluktan şikâyet etmedi; ne küçüklüğünde ve ne de büyüklüğünde." Bu neden mu’cize olarak sayılıyor?
-
"Hem sinek onu tâciz etmezdi, onun cesed-i mübarekine ve libasına konmazdı. Nasıl ki, evlâdından Seyyid Abdülkàdir-i Geylânî (k.s.) dahi, ceddinden o hali irsiyet almıştı; sinek ona da konmazdı." Üstad'ı sinek taciz eder miydi?
-
"Sultan-ı Levlâke Levlâk, öyle bir reistir ki, bin üç yüz elli senedir saltanatı devam ediyor. Birinci asırdan sonra herbir asırda lâakal üç yüz elli milyon tebaası ve raiyeti vardır." Sultan-ı Levlâk ifadesinin konu ile münasebetinin izahı nasıldır?