Barla Hayatı
İçerikler
-
"Türk milleti asırlardan beri İslâmiyete hizmet etmiş ve çok veliler yetiştirmiştir. Bunların torunlarına kılınç çekilmez. Siz de çekmeyiniz." Bu sözün Şeyh Said'e söylenmediği iddia ediliyor; ne dersiniz?
-
"Evet, dünya ilim ve irfan sahasına Türkiye’den bir güneş doğmuştur... Yalnız mâneviyat sahasında değil, zahiren ve maddeten dahi tesirini göstermiştir." Maddi tesir ile birlikte açar mısınız?
-
"Ey eski çağların cihangir Asya ordularının kahraman askerlerinin torunları olan muhterem din kardeşlerim!" Üstad’ın tashihinden önce "Kürtler" denilirken, burada sanki Türklere hitap var. İzah eder misiniz?
-
"Beş yüz senedir yattığınız yeter! Artık Kur'an'ın sabahında uyanınız." Bu ifade kime aittir, nasıl anlamalıyız?
-
"Doğrudan doğruya Kur’ân’dan alıp ilhamı,/ Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâmı..." Bu ifade Risale-i Nur'a işaret ediyor olabilir mi, yoksa bazı iftiracıların dediği gibi M. Akif’in sünnete ittiba etmemesi midir?
-
"Risale-i Nur, dinsizliğin belini kırmış ve temel taşlarını târümar etmiştir." cümlesini izah eder misiniz?
-
"Risale-i Nur’u gaye-i hayat edinen bir Nur talebesi, yüz adam kuvvetinde olduğu ve yüz nâsih kadar iman ve İslâmiyete hizmet ettiği, ehl-i hakikatçe müsellem ve musaddaktır." İzah eder misiniz?
-
"İnşallah bir zaman gelecek, Risale-i Nur Külliyatı altınla yazılacak ve radyo diliyle muhtelif lisanlarda okunacak ve zemin yüzünü geniş bir dershane-i Nuriyyeye çevirecektir." Bu müjdenin bir kaynağı var mı, kim söylemiş?
-
Üstad'ın "Ben bu menzilleri, Yıldız Sarayına değişmem." ifadesinin, Sultan Abdülhamid'in saraya kapanması ile ilgisi var mı?