"Süleyman'ın, Belkıs'ın tahtını iki aylık mesafeden getirtmesi,.." ifadesindeki iki aylık mesafe ne kadardır? Bu mucizenin nihayet hududu çizmesini nasıl anlamalıyız?
Cevap
Değerli Kardeşimiz;
O zamanın şartlarında kervan ve develer ile iki ay süren mesafe, şimdi araba ve uçak gibi vasıtalar ile iki-üç saat gibi kısa bir süreye inmiştir. Belkıs'ın tahtı ve krallığı Etiyopya'nın Aksum kentindedir. Kudüs ile Etiyopya arası o zamanın şartlarında ancak iki ayda gidilebilir bir uzaklıktadır. Kudüs Orta Doğu'da Etiyopya ise Doğu Afrika’dadır.
Bu mucizenin son sınırı çizmesi ve ulaşılamaz olmasının sebebi, eşyanın aslı ile getirilmesindedir. Günümüzde televizyon ve radyolar vasıtası ile eşyanın sadece ses ve görüntüsü getirilebiliyor, aslını getirme noktasında teknoloji şu anda aciz bir durumdadır.
Göz açıp kapama anında, binlerce kilometre öteden getirilen tahtın hızına, bugünün en modern ulaşım vasıtaları bile yetişemiyor. Bir uçak Kudüs’ten Etiyopya'ya ancak bir-iki saatte varabilir. Hâlbuki taht, "tarfetül ayn"da, yani göz açıp kapama kısalığında getirilmiştir.Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yazar:
Kategorileri:
Okunma sayısı : 6.642
Yorumlar
şam damı Kudüs demi üstad şamda olduğunu söylüyor.
Dünyânın en eski yerleşim merkezlerinden olan ve Şam adı verilen bölgenin batısı Akdeniz ve Mısır, kuzeyi Anadolu, doğusu Cezire ve Berrü'ş-Şâm denilen çöl, güneyi Arabistan Yarımadası ve Kızıldeniz'le çevrilidir. Bu bölge sırasıyla Firavunlar, Aramiler, Fenikeliler, Amâlikalılar daha sonra İbrânîler yâni İsrâiloğullarının hâkimiyetinde kaldı. Birçok ticâret ve kültür merkezleri kuruldu. Hazret-i Dâvûd ve oğlu Süleyman aleyhisselâm zamanlarında Şam bölgesinin hemen her tarafı İsrâiloğulları Devletinin hâkimiyeti altına girdi. Yani Kudüs şehri de Şam bölgesi içindedir.