Üstad Hazretleri meleklerle görüşmüş mü?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

"Hem hiç mümkün müdür, hiç makul müdür, hiç kabil midir ki, hayat-ı içtimaiye-i beşeriye semâsının güneşleri, yıldızları, ayları hükmünde olan enbiya ve evliya, tevatür suretiyle ve icmâ-ı mânevî kuvvetiyle ihbar ettikleri ve şehadet ettikleri melâike ve ruhaniyatın vücutları ve müşahedeleri bir şüphe kabul etsin, bir şekke medar olsun?"(1)

Üstad Hazretlerinin yukarıdaki ifadelerinden, insanların kâmillerinin melekler ile irtibat kurup konuşabildiklerini anlıyoruz. Hem çok veli zatlar, melaikeler ile görüştüğünü ve gördüğünü naklediyor.

Üstad Hazretleri gibi asrın müceddidi ve manevî âlemlerin sultanı olan bir zatın, melekler ile muhavere etmemesi kabil değildir, ancak bu bir kanaattir. Üstad’ın meleklerle görüştüğüne dair elimizde sarih bir delil yoktur. Görüşmemiştir diye kanaat ifade etmeyenler de olabilir. Bunda hiçbir mahzur yoktur.

(1) bk. Sözler, Yirmi Dokuzuncu Söz, Birinci Maksat

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Okunma sayısı : 4.555
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yükleniyor...