"Acaba latif cismi, uruçta süratli olan ulvi ruhuna tabi olmuş, ruh süratinde hareketi nasıl akla muhalif görünür?" Bir misalle açıklamak mümkün mü?
Cevap
Değerli Kardeşimiz;
Ruh ile ceset tabiat olarak, yani fıtraten birbirine zıt varlıklardır.
- Ruh nurani ve latif bir varlıktır, ceset ise maddi ve kesif bir varlıktır.
- Ruh zaman ve mekân kaydından mücerrettir, ceset ise zaman ve mekân ile mukayyettir.
- Ruh bir anda binlerce işi tedbir ve tedvin edecek bir özelliktedir, ceset ise aynı anda iki işi yapamaz.
- Ruh hafif ve kayıtsızdır, ceset ise ağır ve sakildir.
Resul-i Ekrem Efendimizin (asm.) mübarek bedeni de ruhu gibi letafet ve nuraniyet kazandığı için, mi'raca bedeni ile birlikte çıkmıştır.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yazar:
Kategorileri:
Okunma sayısı : 4.598
Yorumlar
Peygamberimizin gölgesinin olmadığını duymuştum. Bu dogru mudur acaba ? Kaynağı falan var mı yoksa silik bir soz mü?
Hasais dediğimiz sadece Peygamber Efendimize (asm) has özellikler vardır. Sineklerin Onu rahatsız etmemesi (Şifa, 1/67), gölgesinin yere düşmemesi de (Şifa, 1/68) ona has özelliklerden sayılmıştır.
Cisminin LÂTİF OLMASINI dünyanın hikmet yeri olması ile izah eder misiniz
Yani Efendimizin Latif cismini gölgesinin olmadığını müşrikler görmüyor mu,teklif noktasında hikmet cihetinden nasıl anlaşılır