"Bin iki yüz doksan dörtten tâ bin üç yüz kırk beş, belki altmış dörde, daha ziyade bir zamana kadar Allah'ın izniyle ve kuvvetiyle senin imdadına yetişeceğim." Bu tarihin hususiyeti ne olabilir?
Değerli Kardeşimiz;
"Yâ Said! Âhir zamanın fitnelerine yetişip düştüğün zaman, benim dua ve himmetimi kendine vesile ve şefaatçi yap. İnşaallah, senin her şeyinde ve her işinde uzun bir zamanda, yani tufûliyet zamanından tâ ihtiyarlığın vaktinde işkenceli esaretine kadar, yani bin iki yüz doksan dörtten tâ bin üç yüz kırk beş, belki altmış dörde, daha ziyade bir zamana kadar Allah’ın izniyle ve kuvvetiyle senin imdadına yetişeceğim."(1)
Deccalizmin iki büyük rüknü Üstad Hazretlerine ve talebelerine çok büyük eziyetler etmiştir. Bu iki rüknün en şiddetli dönemi ise 1926-1945 yılları arasıdır. 1364/1945 yılının hususiyeti çok partili rejime geçilmesidir.
Ki bu dönemde çok partili hayata geçmekle, baskı ve zulüm dönemi olan Milli Şef dönemi nisbeten sona ermiştir. Bu dönemin sona ermesi ile kısmen de olsa Üstad ve talebelerinin üstündeki baskı ve zulüm hafiflemiş, Nurların neşri ve okunması biraz daha kolay hale gelmiştir. Nitekim baskı ve zulüm hafifledikçe, Risale-i Nurlar daha zahir bir şekilde bu memleketin ufkunda parlamıştır ve parlamaya da devam etmektedir.
(1) bk. Sikke-i Tasdik-i Gaybî, Sekizinci Lem'a.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yorumlar
'''Yani Bin iki yüz.............................................zamana kadar, ''' bu bölüm 8.Lema da yer almıyor. Başka Yayın evlerinde basılan kitaplara da baktım bulamadım.Bu konuda bilgi verebilirmisiniz.Acaba ilk osmanlıca nüshalarda mı var?