Birinci Sözü hayatımıza nasıl tatbik edebiliriz?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Bismillah, Allah'ı yapacağımız işlerde yardım için çağırmaktır. Bu kelime böyle bir yardım ve destek için bir şefaatçi hükmündedir. Ayrıca bu kelime ile mesela yemek yemek, yediğimizin tefekkürünü yapmaya da vesile olur.

Onun için yaptığımız işleri ruhlandırmak, Allah'ı yardıma çağırmak ve yaptığımız işin Allah tarafından yapıldığını bilmeye götüren besmeleyi her hayırlı işte kullanmak esas olmalıdır.

Bunu hayatımızda tatbik etmek için;

1. Kal (dil / söz) ile yani her hayırlı işe "besmele" ile başlamak için kendimizi zorlamak lazım.

2- Dünyada meydana gelen işlerin hepsinin tek bir yaratıcısının olduğunu ve şükrün sadece ona (c.c) yapılmasında kendimizi her zaman uyanık tutmak lazımdır.

İlave bilgi için tıklayınız:

- Birinci Söz'ün Soru ve Cevapları.

- Birinci Söz'ün Ders Videoları.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 754
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

Cem Demir

Başta Peygamberimiz tüm peygamberler , evliyalar ve Üstad çok büyük sıkıntılar çekmiş Allah dediği halde burayı nasıl anlamak lazım? Halbuki 1. sözde bir reisin ismini alan her yerde selametle gezdi diyor almayanı öyle belalar çeker ki tarif edilmez diyor. Bir çocuk bana böyle bir soru sordu nasıl cevap verebilirim?

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Muaz)
Salih insanların çektiği fiziki sıkıntılar manen tekemmül edip olgunlaşmaları içindir oysa reisin ismini almayanların çektiği sıkıntılar küfür ve dalaletin getirdiği manevi sıkıntılardır. Kafirin kalbi ve ruhu cehennemi yaşarken fiziki anlamda yağlı ballı yaşayabilir. Salih insanın kalbi ve ruhu cennet içinde iken fiziki anlamda sıkıntı içinde olabilir.  
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Salimbdk

Bismillah bir şuurdur yaptığımız her iş bizim kendi kudretimizden olmadığına ve elimizi uzattığımız nimetlerin sahibi onların olmadığına onlarda bizler gibi aciz bunu yapmakta fakir olduklarının söylemidir birinci söz tam bir tevhiddir 

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.

BENZER SORULAR

Yükleniyor...