"Elimizde nur var, topuz yoktur. Biz tecavüz edemeyiz. Bize tecavüz edilse, nur gösteririz." İzah eder misiniz?
Değerli Kardeşimiz;
"Biz de bütün kuvvetimiz ve merakımızla, vaktimizi kudsî vazifeye hasretmeliyiz. Onun haricindekileri malayani bilip, vaktimizi zayi etmemeliyiz. Çünkü elimizde nur var, topuz yoktur. Biz tecavüz edemeyiz. Bize tecavüz edilse, nur gösteririz. Vaziyetimiz bir nevi nurani müdafaadır." (Emirdağ Lahikası-I, 21. Mektup)
Madem Kur’an hakikatlerini ders vermek bu zamanda hayatî bir ehemmiyete haizdir; öyle ise bizler de bütün kuvvetimiz ve merakımızla, vaktimizi bu kudsî vazifeye hasretmeliyiz. Onun haricindekileri malayani bilip, vaktimizi zayi etmemeliyiz.
Kalbinde iman ve elinde Kur’an olan birisi, çoğu yalancılık ve hile, aldatma ve tecavüz olan siyasete tenezzül etmez; kendine meslek seçmez. Bize tecavüz edilse, nur gösteririz. Vaziyetimiz bir nevi nurânî müdafaadır.
- Mesleğimiz, tecavüz değil tedafüdür. Hem tahrip değil, tamirdir...
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü