"Hem zeminin yüzünde her sene mevt ve hayatın değişmeleri ve döğüşmeleri yüzünden, yüz binler … ber ve bahrin yüzlerini fevkalade öyle kirleteceklerdi..." izah eder misiniz?

Soru Detayı
"Hem zeminin yüzünde her sene mevt ve hayatın değişmeleri ve döğüşmeleri yüzünden, yüz binler hayvânat milletlerinin cenazeleri ve iki yüz bin nebâtâtın taifelerinin enkazları, ber ve bahrin yüzlerini fevkalâde öyle kirleteceklerdi..."
Devamıyla izah eder misiniz?
Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Bahar ve yaz mevsimlerinde hayat hükmederken, güz ve kış mevsimlerinde ölüm hükmediyor. Ve bu bir kanun şeklinde sürekli olarak devam ediyor. Üstad Hazretleri bunu, değişme ve dövüşme şeklinde tasvir ediyor.

Gece ile gündüz, her gün nasıl nöbet değiştiriyorlar ise, hayat ve ölüm de sürekli olarak nöbet değiştiriyorlar.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 4.951
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

BENZER SORULAR

Yükleniyor...