Ana içeriğe atla
Bu siteyi kullanarak,
Çerez Politikamızı
kabul etmektesiniz.
Bu siteyi kullanarak,
Çerez Politikamızı
kabul etmektesiniz.
Giriş yap
Kaydol
Soru Sor
Rastgele Soru
Hızlı Git
Bilgi Yarışması
Risale-i Nur Külliyatı
Oku
Dinle
?
...
Soru - Cevaplar
Makaleler
Kaynak Eserler
Nurpenceresi
Bediüzzaman
Kaydol
Giriş yap
Okuyup anlamak isteyenlere...
Hızlı Git
Soru Sor
Okuyup anlamak isteyenlere...
Google ile
Risale-i Nur'da
Risale-i Nur Külliyatı
Oku
Dinle
?
...
Soru - Cevaplar
Makaleler
Kaynaklar
Nurpenceresi
Bediüzzaman
Bilgi Yarışması
Ana Sayfa
>
Tarihe Göre Sitemize Eklenen İçerikler
>
Ağustos 10, 2010
İçerik Arşivi
« Önceki
Salı, 10 Ağustos 2010
Sonraki »
Gün
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ay
Ocak
Şubat
Mart
Nisan
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Eylül
Ekim
Kasım
Aralık
Yıl
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
2026
Ben sofiyim, Risale-i Nur talebesi olabilir miyim? Ehl-i tarik kardeşler, Nur hizmetlerine dahil olabilir mi?
"Hem ayn-ı muhabbet bir fikirdir." cümlesini açıklar mısınız?
Allah'ın "Her bir nevi mevcudatın mahiyetini birer model ittihaz" etmesini izah eder misiniz? İnsan model olmamayı seçemez mi?
Rızık peşinde koşma ile hırs arasında fark var mı?
Risalelerde "Tarih" nasıl tarif ediliyor?
Ehl-i kanaat olanın aşağıdaki iskemleye oturmak istemesi maddi-manevi himmetin ve hedeflerin yüksek tutulmasıyla ters düşmüyor mu? Bir mümin maddi-manevi olarak kendine yüksek ideal ve hedefler belirlememeli mi?
"Azim bir malikü’l-mülk, büyük bir şehri veya muhteşem bir sarayı bina ettiği vakit, o zat dört nevi ameleyi onun binasında istihdam ve istimal eder." İzah eder misiniz?
Hariçten Alınan Malumattan Kasıt Nedir?
"Hidayetin tekâmülüne dalâlet yardım ettiği gibi, imanın tekâmülüne de küfür yardım eder." İzah eder misiniz?
Risalelerin, insanların imanlarını kurtarmak adına, dinin tılsımlarını izah ederek mühim hizmetlere vesile olduğunu tenkit edenlere ne dersiniz?
"Dünya cereyanları, siyaset cereyanları ve harice bakan cereyanlar sizi tefrikaya atmasın." Harice bakan cereyan neler olabilir?
"İtikadda da ta’til ifrattır, teşbih tefrittir, tevhid vasattır." İzah eder misiniz?
"Mevcudat, müdrik ve âlimin malıdır. İlimle alır, isimle ahzeder, suretlerinin temessülüyle temellük eder." cümlesini izah eder misiniz?
"Otuz üç mübarek adedi, ihtiyarım olmayarak çok harekât-ı ilmiyemde ve neşriyede hükmediyor." Risaleler, Tesbihatlar vs neden otuz üçte bitiyor?
"Faraza, hakikî beklenilen ve bir asır sonra gelecek o zât dahi bu zamanda gelse, harekâtını o cereyanlara kaptırmamak için siyaset âlemindeki vaziyetten feragat edecek ve hedefini değiştirecek diye tahmin ediyorum." Bir asır sonra gelecek şahıs kimdir?
"Teslis" hakkında Risalelerde bilgi var mıdır?
Hizmetin en efdali para yardımı mı, zaman mı, yoksa, hayatını adamak mı hayırlıdır?
Yükleniyor...