Risale-i Nurlara herkesin ihtiyacı var mıdır? Nurlara ihtiyaç duymadığını ifade edenler için ne dersiniz?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

İnsan acıktığında ekmek yer, susadığında ise su içer; ekmek yemez su içmez ise, beden gıdasız ve susuz kalacağı için, önce zayıf düşer sonra hastalanıp ölür. Demek ekmek ve su insan bedeni için hayati bir öneme sahiptir. Birisi kalkıp istediği kadar "Ekmek ve suya ben muhtaç değilim." dese de bu ekmek ve suyun önemine bir zarar vermez.

Ekmek ve su gibi şeyler insan bedeninin yaşaması için ne kadar lüzumlu ve gerekli şeyler ise, Risale-i Nur'un üzerinde ısrarla durduğu iman hakikatleri de insanın ruhu, kalbi ve manevi duyguları için bir o kadar lüzumlu ve gereklidir.

Dikkat edelim Risale-i Nur'un kendisine ve ismine değil, muhtevası olan iman hakikatlerine muhtacız. Galiba o arkadaş "iman hakikatlerine değil, Risale-i Nura muhtaç değilim" demeye getiriyor, yoksa marifetullaha ya da direkt "İman hakikatlerine muhtaç değilim." demek ahmaklık olur.

Risale-i Nur'u hiç bilmeyen ve tanımayanlara gidip, "Risale-i Nurlara ekmek ve su gibi muhtacız." dersek, adam doğal olarak itiraz edecek. Öyle ise en son söyleyeceğimiz sözü en başta demememiz gerekir. Önce Risale-i Nur'un imana dair kuvvetli hakikatlerini adama güzelce bir anlatalım, adam idrak ettikçe "Risale-i Nurlara ekmek ve su gibi muhtacız." önermesine kendi ulaşacaktır.

İman hakikatlerinin tadını almayan, özünü kavramayan birisinin "Risale-i Nurlara ekmek ve su gibi muhtacız." hükmünü anlaması pek mümkün değildir.

Maalesef biz önce reklamını yapıyor, sonra itiraz edilince de izah etmeye çalışıyoruz; oysa önce Risale-i Nur'u ona güzelce anlatmak gerekiyor. Bu da zaman ve sebat ile olur. Bazen bir insanın Risale-i Nur'a ısınması ve kabul etmesi yıllar bile alabilir. Bu alt yapı oluşturulmadan direkt "Risale-i Nur'a herkes muhtaç." demek doğru bir yaklaşım değildir.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Okunma sayısı : 2.516
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

Nurun fedaisi
Cevabınız için öncelikle Allah razı olsun.. Peki yukarıda "İman hakikatlerinin tadını almayan, özünü kavramayan birisinin "Risale-i Nurlara ekmek ve su gibi muhtacız." hükmünü anlaması pek mümkün değildir." demişsiniz.. Öyle ise biz bu insanlara yani 'Ben Risale-i Nur'a muhtaç değilim' diyen insanlara nasıl Nurları tanıtmalıyız?.. Nurlara nasıl ısındırabiliriz?.. Cevap verirseniz sevinirim.. Selam ve dua ile..
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Muaz)
Küçük Sözleri, Gençlik Rehberini, Tabiat risalesi gibi risaleleri güzelce anlatırsak gerisi gelir diye düşünüyoruz. Tabi mütalaa ve müzakere şeklinde anlatmalıyız. Sadece okutmak yeterli olmaz hatta okuduğunu anlamaz sıkılırsa onu elde etmek daha da zorlaşır. Bu yüzden dikkatli olmak gerekir. Bir insanı yetiştirmek ve elde etmek büyük bir ceht ve gayret ister. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Ben kendimden örnek vereyim benim düzenli namaza başlamam bir yıl sürdü. Ama Allah razı olsun ehli tahkik ağabeylerin üzerimde çok büyük emek ve gayretleri var.
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Nurun fedaisi
Cevabınız için Allah razı olsun.. ama insanlar ihtiyaçlarını hissetmiyorlar.. Biz bunun için ne yapmalıyız?.. Şimdi adam susadığını hissetmeyince şu da içmiyor.. Midesi kazınıyor ama yemek ihtiyacı duymuyor.. Burayı açıklarsanız sevinirim.. Selam ve dua ile..
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Muaz)
Bizim vazifemiz güzelce anlatmak kabul edip etmemesi bizi aşan bir konudur. Her insanı ayıktırmak ve hidayete kavuşturmak bizim vazifemiz değildir. Ama onlara anlatmak vazifemizdir.
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Nurun fedaisi
Nur Talebelerinin hizmet tavırları insanlarda kalıcı etki yapıyor.. Acaba biz lisan-ı halimizle mi iyi anlatamıyoruz?.. Acaba sorun bizde mi?.. Cevap verirseniz sevinirim.. Selam ve dua ile..
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Muaz)
Halimiz karşıda ki insanları etkilemiyorsa kendimizi sorgulamamız elbette gerekir.
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yükleniyor...