63

İçerikler


  1. "Manevi belayı defetmek için matbuat âlemiyle tezahüre başlamak, ders vermek zamanı geldi veya gelecek gibidir zannederim." İzah eder misiniz?

  2. "Risale-i Nur bir Sedd-i Zülkarneyn gibi bir sedd-i Kur’ânî vazifesini görebilir." cümlesini izah eder misiniz?

  3. "Âlem-i İslâm'ın bu mübarek vatanın ahalisine karşı pek şiddetli itiraz ve ittihamlarını izâle etmek için matbuat lisanıyla konuşmak lâzım gelmiş diye kalbime ihtar edildi." İzah eder misiniz?

  4. İman-ı tahkikî nedir, nasıl kazanılır? Nefsimizi nasıl terbiye edebiliriz?

  5. İnsan bu dünyada, Allah'a ya da diğer iman rükünlerine hakkalyakin olarak iman edebilir mi? Eğer iman edebilirse nasıl olur, misaller verebilir misiniz?

  6. İmanın ilmelyakin, aynelyakin, hakkalyakin mertebeleri nasıl anlaşılır? Hangi mertebede olduğumuz nasıl bilinir?

  7. "Din perdesi altında bazı safdil hocaları veya bid’a taraftarları veya enaniyetli sofi meşreblileri, bazı kurnazlıklarla Risale-i Nur’a karşı..." Kimdir bunlar, neden bunu yapıyorlar?

  8. "Âmi bir mü’minin imanı bir velinin imanı gibidir." Ne demektir?

  9. "Başta Âyet-ül Kübra meratib-i imaniye bahislerinde ve âhire yakın müceddid-i elf-i sâni İmam-ı Rabbanî beyanı ve hükmü..." Buradaki “başta” ve “ahire yakın” ifadeleri neye işaret ediyor?

  10. "İman, yalnız icmâlî ve taklîdî bir tasdike münhasır değil; bir çekirdekten, tâ büyük hurma ağacına kadar..." İzah eder misiniz?

  11. "İmanın o derece kesretli hakikatleri var ki, bin bir esmâ-i İlâhiye ve sair erkân-ı imaniyenin kâinat hakikatleriyle alâkadar çok hakikatleri var..." İzah eder misiniz?

  12. "Erkan-ı imaniyenin kainat hakikatlarıyla alakadar çok hakikatleri var ki, bütün ilimlerin ve marifetlerin ve ..." Ki bağlacından önceki kısım ile devamı arasındaki bağlantıyı nasıl kurmak gerekir?

  13. "Bütün ilimlerin ve marifetlerin ve kemalât-ı insaniyenin en büyüğü imandır ve iman-ı tahkikîden gelen tafsilli ve bürhanlı marifet-i kudsiyedir." İzah eder misiniz?

  14. "Ulemâ-i ilm-i kelâmın binler cild kitapları, akla ve mantığa istinaden telif edilip, yalnız o mârifet-i imaniyenin burhanlı ve aklî bir yolunu göstermişler..." İzah eder misiniz?

  15. "Bin seneden beri Kur'ân aleyhine ve İslâmiyet ve insaniyet zararına.." Neden bin sene denmiş olabilir?

  16. "Bazen bir saat tefekkür, bir sene ibadetten daha hayırlı olur." Tefekkürle takıntı arasındaki fark nedir? İkisi de düşünmek iken, takıntı hastalık sınıfındandır...

Yükleniyor...