On Dördüncü İşaret

İçerikler


  1. "Onun yüzü hürmetine gelirdi ki, o hadise Abdülmuttalib’in bir şiiriyle iştihar bulmuş." Söz konusu şiirin aslı, meali ve kaynağı hakkında bilgi verir misiniz?

  2. "Bazı Sahabe-i Güzine, ayrı ayrı maksatlar için dua etmiş. Duası öyle parlak bir surette kabul olmuş ki, o keramet-i duaiye, mucize derecesine çıkmış." Burada neden "keramet" denilmiş olabilir?

  3. "Hazret-i Enes, ahir ömründe kasemle ilan ediyor ki: 'Ben kendi elimle yüz evladımı defnetmişim...'" cümlesini nasıl anlamalıyız?

  4. "Muhallim ibni Cessâme, Âmir ibni Azbat’ı gadr ile katletmişti..." Peygamber Efendimiz'in, Muhallim'e beddua etmesini nasıl anlayabiliriz?

  5. Solak olmak kader midir? Peygamber Efendimizin beddua ettiği sol elle yemek yiyen şahıs bir Müslüman mıydı, bedduanın hikmeti ne olabilir?

  6. "Tavuk yumurtası kadar bir altını, ağzının tükürüğünü ona sürdü, dua etti, Selmân’a verdi. Dedi: ‘Git, Yahudilere ver.’ Selmân-ı Farisî gidip o altından kırk okıyyeyi onlara verdi. O tavuk yumurtası kadar olan altın, eskisi gibi bâki kaldı." İzahı nasıl?

  7. Üstad "Mecmuu, manevi tevatür gibi bir mucize-i mutlakanın tahakkukunu gösteriyorlar." diyor. Bazıları ise "Hadislerdeki mucize rivayetlerinin toplamı bile tevatür olamaz." diyorlar, bu doğru mudur?

  8. "Halis bir süt almışlar, içmişler. İbni Mesud bu mucizeyi gördükten sonra iman etmiş." Başkasının koyunun sütünden içilmesini nasıl anlayabiliriz? Bu mucize imanı zayıf birine nasıl anlatılabilir?

  9. "Ömer ibni Sa’d’ın başına elini sürmüş, dua etmiş. Seksen yaşında o adam, o duanın bereketiyle, öldüğü vakit başında beyaz yoktu." Ömer b. Sad kimdir? Hz. Hüseyin’i şehit eden kişi mi? Altmış yaşında vefat ettiği iddia ediliyor, doğrusu nedir?

Yükleniyor...