On Dördüncü İşaret
İçerikler
-
"Onun yüzü hürmetine gelirdi ki, o hadise Abdülmuttalib’in bir şiiriyle iştihar bulmuş." Söz konusu şiirin aslı, meali ve kaynağı hakkında bilgi verir misiniz?
-
"Bazı Sahabe-i Güzine, ayrı ayrı maksatlar için dua etmiş. Duası öyle parlak bir surette kabul olmuş ki, o keramet-i duaiye, mucize derecesine çıkmış." Burada neden "keramet" denilmiş olabilir?
-
"Hazret-i Enes, ahir ömründe kasemle ilan ediyor ki: 'Ben kendi elimle yüz evladımı defnetmişim...'" cümlesini nasıl anlamalıyız?
-
"Muhallim ibni Cessâme, Âmir ibni Azbat’ı gadr ile katletmişti..." Peygamber Efendimiz'in, Muhallim'e beddua etmesini nasıl anlayabiliriz?
-
Solak olmak kader midir? Peygamber Efendimizin beddua ettiği sol elle yemek yiyen şahıs bir Müslüman mıydı, bedduanın hikmeti ne olabilir?
-
"Tavuk yumurtası kadar bir altını, ağzının tükürüğünü ona sürdü, dua etti, Selmân’a verdi. Dedi: ‘Git, Yahudilere ver.’ Selmân-ı Farisî gidip o altından kırk okıyyeyi onlara verdi. O tavuk yumurtası kadar olan altın, eskisi gibi bâki kaldı." İzahı nasıl?
-
Üstad "Mecmuu, manevi tevatür gibi bir mucize-i mutlakanın tahakkukunu gösteriyorlar." diyor. Bazıları ise "Hadislerdeki mucize rivayetlerinin toplamı bile tevatür olamaz." diyorlar, bu doğru mudur?
-
"Halis bir süt almışlar, içmişler. İbni Mesud bu mucizeyi gördükten sonra iman etmiş." Başkasının koyunun sütünden içilmesini nasıl anlayabiliriz? Bu mucize imanı zayıf birine nasıl anlatılabilir?
-
"Ömer ibni Sa’d’ın başına elini sürmüş, dua etmiş. Seksen yaşında o adam, o duanın bereketiyle, öldüğü vakit başında beyaz yoktu." Ömer b. Sad kimdir? Hz. Hüseyin’i şehit eden kişi mi? Altmış yaşında vefat ettiği iddia ediliyor, doğrusu nedir?