"Bir zaman, müslim olmayan bir zât, tarîkatten hilâfet almak için bir çare bulmuş ve irşada başlamış..." Müslüman olmayan biri, nasıl şeyhlik yapıyor?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Bu şahıs, herhangi bir menfâat ya da başka bir sebeple müridleri aldatmak için, mürşid kılığına girip, onları irşâd etmeye başlamış. Samimi müridler de kendilerini onun terbiye ve irşâdına bırakmışlar. Bu müridlerin samimiyetlerine ve iyi niyetlerine mükâfat olarak, Allah o sahte mürşidlerinin eliyle onları mânevî derecelere ulaştırmış. Bu manevî terakkinin neticesinde, müridlerden biri mürşidlerinin ahvâlini keşfetmiş. Hakikat-i hâle vakıf olan müridler onu bir bir terk etmişler. Yalnız bir tanesi; “mademki o bizim mânevî terakkimize vesile oldu, ben de onu terk etmeyeceğim ve hidâyetine sebep olacağım” kanâatiyle, hizmetine devam etmiş.

Bu sebât ve ihlâsın neticesinde de o gayr-i müslim mürşid, iman etmiş ve o müridin sayesinde yine ona hakiki bir mürşid olmuş.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 5.477
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

kartal1444
doktor hasta dahi olsa hastalara faydası olabilir. onları tedavi edebilir. ama birde işin diğer bir yanı var oda nefsini ıslah edemeyen başkasının kini nasıl ıslah eder mevzusu o da tartışmaya açıktır.
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Sami16

Allah razı olsun.  

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yükleniyor...