"Ey 'sadık ahmak' ıtlakına masadak biçare ulemâü’s-sû’ veya meczub, akılsız, cahil sufîler!" Birinci kısım ehl-i bida içindeki sufilerden ne anlamalıyız, bunlar kimlerdir?
Cevap
Değerli Kardeşimiz;
Demekki sufiler içinde de böyle bidalara girip, savunanlar olmuş. Yoksa sufîlik ve tasavvuf bundan azade ve paktır.
Nitekim Mevlevilik ve Bektaşilik gibi aslı hak ve temiz olan birtakım sufî zümreler, daha sonraları bidalara girip yanlış maksatlara hizmet edebilmişlerdir.
Böyle suistimaller, tarikat ve tasavvufu bağlamaz diye meseleye bakmak daha sağlıklı olur kanaatindeyiz.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yazar:
Kategorileri:
Okunma sayısı : 6.042
Yorumlar
Hakikat-ı kainatı fen ilimlerinin tespit ettiği sistem ve ölçüler bir de bunların ardında cari olan İlahi isim ve sıfatlar şeklinde anlayabiliriz. Allah'ın iki şeriatı var birisi tekvini diğeri ise kelami. Hakikat-ı kainat tekvini şeriat oluyor.