"Mürtedin hakk-ı hayatı yoktur. Çünkü vicdanı tefessüh eder, hayat-ı içtimaiyeye bir zehir hükmüne geçer." Bazı mürtedlerin güzel hasletleri nasıl anlaşılmalıdır?
Değerli Kardeşimiz;
Yeme, içme ve uyuma nasıl bir ihtiyaç ise, bir mürtedin veya ateistin ailesine şefkatli olması, düşkünün elinden tutması, dürüst olması vs. gibi hasletler de insani değerlerdir ve bir ihtiyaçtır. Buna fıtratın bir lazımı nazarı ile de bakılabilir.
İmandan gelen şefkat ile fıtri şefkat arasında büyük bir fark vardır. En mühim bir haslet olan fıtri şefkat her insanda vardır. İmandan gelen şefkat ise daha küllîdir. Mesela, imanı sağlam birisi kendi çocuğu için bir başkasının çocuğuna zulmetmez. Ama şefkati fıtri olan birisi bu hususta emniyet telkin etmez.
Diğer bir husus Allah iyiliğe, hayır ve hasenata kendi rızasına uygun olup olmadığına bakıyor ve ona göre sevap veriyor. Yani Allah için olmayan hiçbir iyiliğin ve hayrın Cenab-ı Hakk'ın nezdinde hiçbir kıymeti yoktur. Belki bu iyilik insanlara faydaları olabilir, ama Allah faydadan ziyade, kulun niyetine bakıyor.
Mürted, İslam dininden çıkmış kişiye denir. İslam dini ise, dinlerin en ulvisi ve en mükemmelidir. Dinlerin en mükemmelini terk eden adam, artık başka dinleri ve kanunları tanımaz ve onların terbiyesine girmez ve tam bir anarşist olur. Bu da cemiyet için büyük bir tehlikedir. Nasıl kangren olan bir uzuv vücudun bütününe zarar vermemesi için kesilip atılır ise, yağ gibi bozulup zehir olan bir mürted de hayat-ı içtimaiyeye zarar vermemesi için idam edilip temizlenir.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yorumlar