"Bu Lem’a laakal her on beş günde bir defa okunmalı." Üstad neden böyle bir kayıt koymuş olabilir?
Değerli Kardeşimiz;
İhlas bütün amel ve ibadetlerin özü ve ruhu olduğu için, ihlasın çok sağlam ve sağlıklı olması gerekiyor. İhlasın zedelenmesi demek, amel ve ibadetlerin iptal olup değersizleşmesi anlamına geliyor.
Allah, kendi rızası için yapılmayan amel ve ibadetleri yok hükmünde sayıyor. Bu durumda ihlas, amel ve ibadetten daha değerli daha önemlidir ve ihlası tahkim eden her vasıta ve araç da bir o kadar önem kazanıyor.
İhlas Risalesi, ihlası bozan hastalıkları tedavi eden önemli bir ilaç ve ihlası kuvvetlendirmeye vesile olma niteliğinde olduğu için; bedenin ekmek ve suya muhtaç olması gibi, insan ruhunun da bu risaleye en az on beş günde bir ihtiyacı bulunuyor.
İhlas çok kıymetli olduğundan ve bu ahir zaman ihlası kıracak ciddi ortamları hazırlayan bir özelliğe sahip olduğu için, özellikle ihlasın üzerine durmak lazım geldiğinden, bu risaleye ayrı bir önem verilmiştir.
İlave bilgi için tıklayınız:
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü