"Gafletten ve kısmen de ehl-i dalâletten gelen zulümat evhamlarıyla bize firaklı ve karanlıklı görünen berzah memleketi, ahbapların mecmaıdır. Başta şefîimiz olan Habibullah Aleyhissalâtü Vesselâm ile bütün dostlarımıza kavuşmak..." İzah eder misiniz?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

"Gafletten ve kısmen de ehl-i dalaletten gelen zulümat evhamlarıyla bize firaklı ve karanlıklı görünen berzah memleketi, ahbapların mecmaıdır. Başta şefîimiz olan Habibullah Aleyhissalâtü Vesselâm ile bütün dostlarımıza kavuşmak âlemidir." (Lem'alar, Yirmi Altıncı Lem'a, Üçüncü Rica)

Gaflet ve dalalet gözü ile bakıldığında, ölüm acı bir ayrılık kabir ise karanlıklı bir kuyu dibi gibi görünüyor.

İman eden birisinin hayatı gaflet içinde geçiyor ve ibadetlerini yapmıyor ise, imanın nuru ve kemali onda tezahür etmiyor. Bir cihetle olaylara kâfirin ruh hâli ile bakıyor. Bu yönü ile gaflet, küfrün akrabası gibidir.

Oysa iman ve tefekkür gözü ile bakıldığında, aynı ölüm ayrılık değil bir kavuşma, kabir ise başta en büyük şefaatçimiz olan Habibullah Aleyhissalâtü Vesselâm ile bütün dostlarımıza kavuşma yeridir.

Ölüme ve kabre iman gözü ile bakan birisi, ölümden ve kabirden ürkmez ve korkmaz, hatta imanı kamil ise ölümü ve kabri kemal-i iştiyakla bekler ve arzu eder.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

BENZER SORULAR

Yükleniyor...