"Meyvelerinin tarzında ve kıtasında On Birinci Meselesini dahi yazıp dört-beş nüsha Hizb-i Nuriye varsa ve beş-altı Hizb-i Kur’aniye ile..." İzah eder misiniz?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

"İki kahraman mübarek, yazdıkları güzel iki Meyvelerinin tarzında ve kıt’asında On Birinci Meselesini dahi yazıp dört-beş nüsha Hizb-i Nuriye varsa ve beş-altı Hizb-i Kur’âniye ile beraber gönderilse münasiptir. Ve Hüsrev’in fıkrası, On Birinci Meselenin âhirinde kaydedilsin." (Emirdağ Lahikası-I, 10. Mektup)

  • "İki kahraman mübarek, yazdıkları güzel iki Meyvelerinin tarzında ve kıt’asında On Birinci Meselesini dahi yazıp....

Burada Üstad'ımız iki mübarek ağabeyin, yazdıkları güzel iki Meyve Risalesi'nin aynı tarzında ve formatında Meyve Risalesi'nin On birinci Meselesini dahi yazıp bu Risaleye ekleyerek tamamlamaları ve Üstad'a göndermeleri istenmektedir.

  • "dört-beş nüsha Hizb-i Nuriye varsa ve beş-altı Hizb-i Kur’âniye ile beraber gönderilse münasiptir"

Bu cümlede de ayrıca gönderilecek kitaplara dört-beş nüsha Büyük Cevşen ismi de verilen Hizb-i Nuriye veya Hizb-ü Envari'l-Hakaikı'n Nuriye diye de isimlendirilmiş olan dua mecmuasından ve çeşitli sure ve ayetlerden teşekkül eden Hizb-i Kur’âniye olarak da bilinen eserden beş-altı nüshayı da eklemeleri istenmektedir. (bk. Hizbü'l-Kur'an, Meali ve Risale-i Nur'dan Açıklamalar)

  • Ve Hüsrev’in fıkrası, On Birinci Meselenin âhirinde kaydedilsin....

Üstad'ımız ayrıca bu paragrafın sonunda Hüsrev Ağabeyimizin Meyve Risalesi'nin On Birinci Meselesiyle ilgili yazdığı takrizi On Birinci meselenin arkasına eklenmesini de istemektedir. Bu istek de ilgili risalenin ahirine eklenmesiyle yerine getirilmiştir. (On Birinci Meselenin haşiyesinin bir lâhikasıdır.)

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 157
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yükleniyor...