"Müthiş cereyanın düğümü ve düğmesi ve manen başı ve en müthiş olan o göçüp giden adam tokat yediği..." Dehşetli Adam kimdir?
Değerli Kardeşimiz;
Üstadımız şahıslarla uğraşmamış, onların zehirli fikirleri ile mücadele etmiştir.
Muazzez Üstadımız bütün meseleleri ilmî ve fikrî açıdan halletmiştir. Bu zamanın zulmü ve küfrü; şahs-ı manevî dediğimiz fikir, ilim ve neşriyat ile geldiğinden dolayı, tedbirinin de fikir, ilim ve neşriyatla olması icab eder.
Külliyatı okurken, Üstadımız'ın hassasiyetini de anlamak icab eder. Eğer Üstadımız şahısları zikretmemiş ise; bizlerin onları deşifre etmemiz ve ismen ortaya koymamız hem hikmet açısından, hem de Üstad'a sadakat açısından muvafık düşmez.
Ayrıca şahısların bilinmesinde bir fayda ve maslahat olmasa gerektir. Mühim olan şahıslar değil, onların fikirleridir.
Bu mesele ahir zamanın ilcaatındandır. Şahsın ve maddenin kuvveti ve müessiriyeti eski zamanlarda kalmıştır. Bu zamanın cihadı ve vaziyeti çok hususidir. Buna riayet etmeyen insanlar maalesef fayda yerine zarar getirmektedirler.
Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü
Yorumlar
Harika bir cevap olmuş. Allah razı olsun.
Cevabınız için Allah razı olsun. Merak etmemem gereken şeyleri merak ettiğimi ve hata yaptığımı bildirdiğiniz için teşekkür ederim. İnşallah Üstadımız'a sadakata muvafık hareket edenlerden oluruz.
Anladığım kadarı ile bu gibi mahrem meseleleri, hususi müzakereli derslerde sorup öğrenmek gerekiyor.