"Şu dünya uykusunda söylediğin güzel sözlerin ve çirkin sözlerin, meyveler suretinde, uyanık âlemi olan âlem-i ahirette yersin ve yemesini istibad etmemelisin." Bu nasıl olacak, izah eder misiniz?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Dünyada işlenen her haramın ahirette bir azap şekli vardır. Mesela, gıybet edenlere ahirette leş yedirileceği bildirilmektedir.

Aynı şekilde dünyada işlenen her iyilik ve güzelliğin ahiret âleminde güzel bir karşılığı da olacaktır. Öyle ise biz uykuya benzeyen dünya hayatında güzel ve meşru bir hayat sürelim ki, ahirette güzel nimetlere mazhar olalım.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 4.999
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

k.toprak
Bu Mubarek Ramazan'ı şerif dilimlerinin başında ruhumu sevindiren bu cevap için milyonlar kere Allah razı olsun sizlerden.
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Ender56

"Çünkü, sen gündüz uyanıkken güzel bir söz söylersin; bazan rüyada güzel bir elma şeklinde yersin. Gündüz çirkin bir sözün, gecede acı birşey suretinde yutarsın."  burda, sözlerimizin dünyadaki karşılığından bahsediliyor.Üstad burda mecazmı yapmış yoksa bu gerçekten böylemi?

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editor (Muaz)
Burada gerçek bir etkiden bahsediliyor insan gündüz acı bir olaya maruz kalır bunu rüyada kabus olarak görür yine gündüz mutlu bir şey yaşar rüyada sevniçli bir şekilde görür. Dünyada bile iyilik ve kötülüğün peşin bir yansıması varken ahirette nasıl olmasın denilmek isteniyor. 
Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Nur mektupları

"Uyanık âlemi olan âlem-i ahirette yersin ve yemesini istibad etmemelisin"  

ÜSTADIN ÜSTTEKİ İFADESİ İLE, NEFSİN AŞAĞIDAKİ HİLESİNİ NASIL ANLAYALIM? ALLAH RAZI OLSUN

Matlublarımın dünyada semereleri olmasa da esasları âhiret ile muttasıl ve âhirette faideleri vardır.' diye müteselli oluyor. Meselâ: İlim gibi, 'Dünyada menfaati olmasa bile âhirette faidesi vardır.' diye iyi ciheti göstermekle, kötü ciheti altında yutturur

 

 

 

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.

BENZER SORULAR

Yükleniyor...