Ana içeriğe atla
Bu siteyi kullanarak,
Çerez Politikamızı
kabul etmektesiniz.
Bu siteyi kullanarak,
Çerez Politikamızı
kabul etmektesiniz.
Giriş yap
Kaydol
Soru Sor
Rastgele Soru
Hızlı Git
Bilgi Yarışması
Risale-i Nur Külliyatı
Oku
Dinle
?
...
Soru - Cevaplar
Makaleler
Kaynak Eserler
Nurpenceresi
Bediüzzaman
Kaydol
Giriş yap
Okuyup anlamak isteyenlere...
Hızlı Git
Soru Sor
Okuyup anlamak isteyenlere...
Google ile
Risale-i Nur'da
Risale-i Nur Külliyatı
Oku
Dinle
?
...
Soru - Cevaplar
Makaleler
Kaynaklar
Nurpenceresi
Bediüzzaman
Bilgi Yarışması
Ana Sayfa
>
Tarihe Göre Sitemize Eklenen İçerikler
>
Aralık 29, 2010
İçerik Arşivi
« Önceki
Çarşamba, 29 Aralık 2010
Sonraki »
Gün
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ay
Ocak
Şubat
Mart
Nisan
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Eylül
Ekim
Kasım
Aralık
Yıl
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
2026
"Küçük günahları işlersek affedilecek. Bu nedenle küçük günahlara dikkat etmesek de olur." Gibi ifadeler doğru mu?
"Hakikî, samimî bir ittifakta her bir fert, sair kardeşlerin gözüyle de bakabilir ve kulaklarıyla da işitebilir..." Buradaki örnekler mecaz mı, gerçek mi? Veya telepati olabilir mi?
"Risale-i Nur Anadolu’dan,.. Âfât-ı semaviye ve arziyenin def ve ref’ine vesiledir." Afetlerin; Allah'ın izniyle, Risale-i Nur şahs-ı manevîsinin duası ile geri çevrilmesi mümkün mü?
Üstad bid'atlarla da mücadele etmiş midir, hangi bid'atları ortadan kaldırmıştır?
"İttifak-ı Vazife" ile "İttihad-ı Maksat" ne demektir?
Küçük Sözlerdeki temsillerin Suhuf-i İbrahim'den alınmasının hikmeti nedir; tahrif edilmiş eserlerden temsillerin alınması nedendir?
Hizmet sırasında, karşıdaki insana hediye vererek, sahte yakınlıklar ile samimi görünerek gönlünü kazanıp, sonra da "şunu yap, bunu yap" diyerek karşılık beklemek ne kadar doğru?
Nur talebeliği asfiya mesleği midir? Bununla ne kastediliyor, açıklar mısınız?
Semâvatın sekenelerine şeriatta melaike ve ruhaniyat tesmiye edildiği ifade ediliyor. Bu sekeneler hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Üstad'ın, "Kebairi işlerken iman kalpten çıkar." gibi bir ifadesi var mıdır?
Gözü kapanan bir kadın Üstad'dan dua istiyor. Burdurlu bir hekim gelip gözünü açıyor. Sonra bir daha kapanıyor. Bu olayı anlatırken Üstad'ın kullandığı cümleler var. Bu cümleleri açıklar mısınız?
Birinci Basamak'ta, semâvatın sekenelerinin idrak sahibi olduğu ifade ediliyor. Zeminde olduğu gibi, semâvatta da idrak sahibi olmayan mahlûkat yok mudur?
"Kızıl İcaz" ve "Talikat" eserleri hakkında bilgi verir misiniz?
"Musibetlerin, şerlerin, hatta günahların aslı ve mayası ademdir. Adem ise şerdir, karanlıktır." İzah eder misiniz?
Birinci Basamak'ta, semavatın sekeneleri olan meleklerin de insanlar ve cinler gibi "seyir, mütalaa ve dellallık" yaptıkları ifade ediliyor. Bu benzetmenin ana maksadı ne olabilir?
Afetler, genetik hastalıklar hep imtihan mıdır?
“Yemin olsun güneşe ve aydınlığına ve onu takip eden aya ve onu açığa çıkarttığında gündüze ve onu örten geceye; ve gökyüzüne ve onu bina edene ve ..." (Şems, 91/1-7) Bu ayetlerin On Birinci Söz'e serlevha yapılmasının hikmeti nedir?
"İns ve cin, şu nihâyetsiz vazifeye, şu haşmetli nezarete ve şu vüs'atli ubûdiyyete karşı milyondan birisini ancak yapabilir." İnsanın, melek ve ruhanîlerle mukayesesini yapar mısınız?
Cilve-i ehadiyet ne demektir? İsm-i Ferd'i ispat etmesi nasıl oluyor?
"Hayat, daima sıhhat ve afiyette yeknesak gitse, nakıs bir ayine olur. Belki bir cihette adem ve yokluğu ve hiçliği ihsas edip sıkıntı verir, hayatın kıymetini tenzil eder..." İzah eder misiniz?
Bir abimiz Risale sohbetinde "Göz aldanır, kulak aldanmaz." dedi. Bu ne demektir, doğru mudur, umumi bir düstur mudur?
Büyük âlimler; Kur'an'da Risale-i Nur talebelerini işaret ettiğini anlayamıyor veya okuyamıyor mu da Nur camiasına girmiyorlar? Sadece Üstad mı görebilmiş bunu?
"Galip olsaydık, hasmımız ve düşmanımız elindeki cereyan-ı müstebidaneye, belki daha şedîdâne kapılacak idik." İzah eder misiniz, cereyanlar nedir, kesin bulaşır mıydı?
Yeisten kaçarken ucba, ucbdan kaçarken de yeise düşüyorum, ne yapmalıyım?
"Yedi kat semâvât ve arz ve içlerinde olan her şey, kendilerine mahsus lisanlarla o Zâtı takdis edip tesbih ediyorlar." Şerir şeyler nasıl Cenab-ı Allah'ı tesbih ediyor?
"Ferdiyet", "ehadiyet" ve "vahidiyet" nedir, aralarında nasıl bir fark vardır?
"İnsanın vücudundaki zerratı süze süze tasfiye ve taltif ederek ta dimağın ve kalbin en nazik ve latif yerinde makam vermesiyle bilinir ki,.." ifadelerini izah eder misiniz?
Yükümüzü sırtımıza yüklemeyip gemiye yüklememizden bahsediliyor, peki biz nasıl bir tevekkül içinde bulunmalıyız, tamamen yükümüzü atmalı mıyız?
"Kendimi hiçbir vecihle keramete layık görmediğim için onları bazen tesadüfe, bazen da başka esbaba isnad ediyordum." ile "Kaderin mahkumuyum" gibi ifadeleri nasıl tevfik edebiliriz?
Tegayyür edenin, ne için mutlaka sonu olsun ki?
Yükleniyor...