"Parmaklarından su akması,.. Kuru direğin mufarakat-i Ahmediyeden (a.s.m.) ağlaması,.." mucizelerinin de burada zikredilmesi ve değerlendirilmesinin hikmeti ne olabilir?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Üstad Hazretleri “Mucize doğrudan doğruya Allah’ın fiilidir.” buyurur.

Nur Külliyatı’nda “mu’cizat-ı kudret” ifadesi geçer. Demek ki, bu kâinatta olan her şey mucizedir. Mesela, her bir meyve bir mucizedir, doğrudan doğruya Allah’ın eseridir. Ancak bu mucize eser ağacın eliyle yaratılmıştır. Her bir insan da ayrı bir mu’cizedir, yaratılması ancak Allah’a muhsustur. Şu var ki, bu en büyük mu’cize anne ve baba sebep kılınarak tahakkuk ettirilmiştir.

Metinde misal olarak verilen mucizelerden sadece birisi üzerinde duralım:

Allah Resulünün (asm.) parmaklarından su akması bir mucizedir ve o mucize doğrudan doğruya Allah’ın fiilidir. Ağaçta meyve mu’cizesini, anne ve babada da çocuk mucizesini sergileyen Cenab-ı Hak, Peygamberimizi elinden de bir mucize olarak çeşme gibi su akıtmıştır. Bu suları Peygamber Efendimiz (asm) kendi irade ve kudretiyle akıtıyor değildir. Allah bir mucize olarak Sevgili Habib’inin parmaklarında ırmak yaratmıştır.

Aynen bu misaller gibi, Ay’ı da yaran Allah’tır, ama bu kudret mucizesine Resulünün parmakla işaretini vesile kılmıştır.

Meseleye böyle yaklaşılırsa Ay’ın yarılmasına aşırı derecede hayret etmenin, hatta onu inkâr etmenin ne kadar manasız olduğu rahatlıkla anlaşılır...

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editörü

Kategorileri:
Okunma sayısı : 612
Sayfayı Word veya Pdf indir
Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

BENZER SORULAR

Yükleniyor...