151
İçerikler
-
"Bir İsevi, Müslüman olsa, İsâ Aleyhisselâmı daha ziyade sever. Bir Mûsevî, Müslüman olsa, Mûsâ Aleyhisselâmı daha ziyade sever." ifadesini izah eder misiniz, bu hüküm doğru mudur?
-
"Biz bütün kuvvetimizle dahilde ancak âsâyişi muhafaza için müsbet hareket edeceğiz." Buradaki dahilden kasıt Türkiye mi, İslam alemi mi? Cihat niyetiyle, halisane İŞİD / DEAŞ'e katılanların hükmü nedir?
-
"Bununla beraber zamanın ilcaatıyla zaruretler ortalıkta zannederek bazı hocaların bid'alara taraftarlığından dolayı onlara hücum etmeyiniz. Bilmeyerek 'Zaruret var' zannıyla hareket eden o biçarelere vurmayınız. Onun için kuvvetimizi dahilde..." İzahı?
-
"Fakat bir Müslüman, Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâmın zincirinden çıksa, dinini bıraksa, daha hiçbir dine girmez, anarşist olur; ruhunda kemâlâta medar hiçbir hâlet kalmaz. Vicdanı tefessüh eder, hayat-ı içtimaiyeye bir zehir olur." Örnekle izahı?
-
"Haricî tecavüze karşı kuvvetle mukabele edilir. Çünkü düşmanın malı, çoluk çocuğu ganimet hükmüne geçer." Üstad'ın burada ganimetten bahsetmesini izah eder misiniz? Müsbet hareket ile bağdaştırılabileceğini mi kastediyor?
-
"Kur’ân-ı Hakîmin işârât-ı gaybiyesi ile kahraman Türk ve Arap milletleri içinde lisan-ı Türkî ve Arabî ile bu asrı kurtaracak bir mu’cize-i Kur’âniye..." Burada kastedilen mana nedir?
-
"O kardeşimize sorduk: Bu acip ihlâsı nereden ders almışsın? Demiş: İki noktadan..." Bedir Harbi ve İmam-ı Ali'den öğrenmesini nasıl anlamalıyız?
-
Bizim mesleğimiz müspet hareket.Yani kavl-i leyyin hayat-ı içtimaiyede musaalakârâne vaziyet vs... Fakat bazen mutabık-ı muktezayı hâl şiddet gerektirebiliyor. Bunu uygulamak müspet harekete münafi olur mu?
-
Müspet hareketle ilgili ayet ve hadis var mı acaba? Nur Hizmetindeki “Müsbet Hareket” düsturunu açıklar mısınız?
-
Vazifemizi yapıp Allah'ın vazifesine karışmamak hasletinde, büyük insanların bunu hep uygulamasına rağmen, Üstadımız neden Celaleddin Harzemşahı örnek gösteriyor?
-
“Bir câni yüzünden onun kardeşi, hanedanı, çoluk-çocuğu mesul olamaz.” diyor Üstad. Hata ve kusurlar, yani günahlar çoluk çocuktan çıkar diye bir tabir kullanılır. Bunu nasıl anlamak gerekir?
-
“Umum Nur Talebelerine Üstad Bediüzzaman´ın vefatından önce vermiş olduğu en son derstir." Bu derste Üstad'ın verdiği düsturları madde madde kısaca özetleyebilir misiniz?