Mu'cizât-ı Kur'âniye Risalesi
İçerikler
-
"Bürhan-ı Hakikat" ne demektir?
-
"Cinnî ve insî şeytanların vesvese ve şüphelerine maruz olmuş âyetlerdir." cümlesini açıklar mısınız; “cinnilerin vesveseleri” nasıl biliniyor?
-
"İlzam" ne demektir? Kur’an’da münkirleri ilzam kabilinden âyetler var mıdır?
-
"Mucize-i Baki" ne demektir?
-
"Yalnız Yirminci Söz'ün Birinci Makamı'nda üç-dört âyette şüpheleri söylenmiş." Deniliyor, burada bahsedilen âyetler hangileridir?
-
Bediüzzaman Hazretleri, "Bana ait kusurlar ve noksaniyetler ve işgal ve hatalara nazarı insaf ve musamaha ile bakmalarını ihvanlarımızdan bekleriz." buyuruyor, bu ifadelerini değerlendirebilir misiniz?
-
Bediüzzaman Hazretleri, Yirmi Beşinci Söz’de şüpheleri zikretmeden şüphelere cevap verme yolunu ihtiyar etmiş, bunun hikmeti nedir?
-
Hakikatleri muhataba anlatırken bürhanlı delilli ifade etmek Kur'ânî bir tarz mıdır, örnekler verebilir misiniz?
-
Kur’an’ın mucizevî yönlerini izah ve ispat eden Kur'ânî bir bahsin günlük yirmi-otuz sayfa yazılması son derece harikulâde bir şey, bu hususta neler söyleyebilirsiniz?
-
Yirmi Beşinci Söz pek acele ve müşevveş haletler içinde telif edilmiş, böyle olmasının sebebi neydi, neden şartlar daha iyiyken kaleme alınmamış?
-
"Kur’an’ın kırka yakın icaz yönleri vardır." buyuruluyor, bunu açıklayarak icaz yönlerini sayabilir misiniz?
-
"Mahzen-i mucizat ve mucize-i kübrâ-yı Ahmediye (a.s.m.) olan Kur'ân-ı Hakîm-i Mu'cizü'l- Beyanın hadsiz vücuh-u i'câzındankırka yakın vücuh-u i'câziyeyi Arabî risalelerimde ve Arabî Risale-i Nur'da ve İşârâtü'l-İ'câz namındaki tefsir,.." İzahı?
-
"Mahzen-i mu’cizat" ifadesinden ne anlamalıyız?
-
"Mu’cize-i kübrâ-yı Ahmediye" ifadesinden ne anlamalıyız?
-
Mu’cizât-ı Kur’âniye Risalesi'nin başında İsra suresi 88. ayetinin serlevha yapılması ve ayetin meali hakkında bilgi verir misiniz?
-
Yirmi Beşinci Söz'ün başında muhteşem ifadelerle Kur’an’ın tarifi yapılmış, bunları cümle cümle inceleyeceğiz; bunun öncesinde Kur’an için kısa, basit bir tarif yapılabilir mi?
-
Kur'an Mahluk mudur?
-
Kur'an-ı Kerim'in bütün surelerinin icazını, hangi alimler kaleme almıştır? Üstat değişik ayetlerin değişik icazlarından bahsediyor, tek bir ayetin kırk çeşit icazından bahsetmiyor. Konuyu aydınlatır mısınız?